Lucruri din casă care trebuie curățate măcar o dată pe lună 

Faci zilnic curățenie în casă, dar, de cele mai multe ori, treci cu vederea peste unele lucruri pe care ar trebui să le cureți. Tu știi care sunt lucrurile și zonele din casă care ar trebui curățate măcar o dată pe lună?


Telecomanda

Telecomanda este obiectul pe care punem mâna în fiecare zi și este cel care are cele mai multe bacterii. Pentru a preveni infecțiile, curăță telecomanda cu un dezinfectant, poate fi și spirt. Pune puțină soluție pe o cârpă curată și șterge-o, chiar și butoanele. Spală-te pe mâini de fiecare dată după ce o folosești.

Întrerupătorul

Prin atingerea zilnică a comutatorului de lumină riști să răspândești bacteriile. Este recomandat să ștergi toate întrerupătoarele de lumină din casă cu o cârpă îmbibată cu dezinfectant, măcar o dată pe săptămână.

Mașina de gheață

Probabil că interiorul frigiderului și congelatorul este curățat cu regularitate. Dar când ai curățat ultima dată mașina de făcut gheață sau tăvițele de gheață din congelator? Chiar dacă pare greu de crezut, acestea trebuie curățate măcar de două ori pe an. În schimb, gheața își poate schimba mirosul, culoarea și să capete un gust ciudat.

Interiorul aparatului de cafea

Potrivit unui studiu recent, se pare că aparatul de cafea este pe locul al cincilea la riscul de acumulare de bacterii dintr-o casă. Poți curăța interiorul aparatului cu un amestec de apă și oțet alb. Dacă lași aparatul necurățat mai mult timp, cafeaua va căpăta un gust ciudat, care cu siguranță nu îți va plăcea.

Peria de păr și pieptenele

O perie de păr sau un pieptene îngrijit poate fi folosit între doi-trei ani. Dar ce înseamnă îngrijire corectă în acest caz? Îndepărtarea manuală a părului după fiecare folosire, spălarea manuală cu săpun și lăsarea acestuia peste noapte la uscat. Repetă procedura de curățare măcar o dată pe lună.

Credit foto: www.rd.com


S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "