Lucruri din casă la care nu te-ai fi gândit că au termen de valabilitate 

Nimic nu durează o veșnicie și această regulă se aplică perfect și în cazul lucrurilor pe care le folosești zilnic în casă, chiar dacă ai fi crezut că unele nu vor mai trebui vreodată înlocuite. Știi care sunt acestea?

1. Pernele (2-3 ani)

Le folosești în fiecare zi,în special seara,când te odhnești,iar cu timpul ajung să își piardă forma,ceea ce poate duce la apariția disconfortului,în special în zona gâtului. Însă acesta nu este aspectul cel mai important pentru care trebuie să înlocuiești pernele,ci faptul că pot fi pline de acarieni,o clasă de păianjeni extrem de mici,atrași de praf și imposibil de detectat cu ochiul liber.

2. Prosopul (1-3 ani)

Te gândești că poate nu e necesar să îl schimbi cu unul nou,din moment ce îl speli foarte des. Însă,chiar și așa,poate fi un purtător de microbi în special atunci când e ud,devenind un mediu optim pentru dezvoltarea bacteriilor.

CItește și:Știai că pernele și suzetele expiră și trebuie schimbate foarte des?

3. Peria de păr (1 an)

Peria de părtrebuie schimbată o dată pe an și curățată cel puțin o dată pe săptămână,cu săpun și apă călduță,pentru a îndepărta depunerile de sebuum și praf,accumulate de-a lungul timpului. Dacă este din peri naturali,atunci termenul său de valabilitate se micșorează până la 7-10 luni.

4. Sutienul (1-2 ani)

Orice femeie are sutienulsău preferat și nu-i nimic greșit în acest lucru,dacă ai grijă să îl speli destul de des,protejându-l cu un săculeț special pentru mașina de spălat. Greșit este să vrei să îl porți în ciuda faptului că ai început să observi că și-a modificat aspectul,și-a pierdut forma și elasticitatea sau poate ți-ar rămas prea mic.

5. Cablul de alimentare (1-2 ani)

Folosit ca sursă de alimentare pentru telefonul mobil,tabletă,televizor,frigider,aer condiționat,ș.a.m.d,cablurile de alimentare au un termen de valabilitate. Dacă se folosește după ce aceasta a expirat,pot apărea probleme serioase de funcționare.

Citește și:Top 5 produse de alimente care nu expiră niciodată

6. Dezinfectantul (3 luni)

După 3 luni de la utilizare,dezinfectantul începe să își piardă eficacitatea,de aceea este bine să îl folosești încadrându-te în această perioadă.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei