Nu ține niciodată aceste alimente în folie de plastic 

Ai observat vreodată că alimentele își schimbă gustul după ce au fost depozitate într-o pungă de plastic? Anumite alimente au o reacție negativă atunci când intră în contact cu folia de plastic și de aceea nu trebuie puse în ea.

Pungile și recipientele din plastic sunt o necesitate în bucătărie pentru depozitarea alimentelor gătite și crude. Datorită utilității lor,ele se găsesc în toate bucătăriile din lume,în toate formele și dimensiunile,mai ales că nu costă la fel de mult ca folia de aluminiu. Este adevărat că sunt foarte eficiente,dar problemaeste că nu poți ține totul în plastic. Așadar,iată care sunt alimentele care nu trebuie să fie depozitate în folie de plastic.

Ouăle crude

Ouăle crude sau maioneza nu ar trebui depozitate în folie de plastic,deoarece bacteriile precum Salmonella sau E.coli se pot dezvolta foarte repede. Aceste microorganisme se răspândesc cu ușurință prin ouă crude și,atunci când intră în contract cu materialul plastic,se pot multiplica.

Citeşte şi:Cauzele afecțiunilor stomacale

Carnea gătită

Motivul pentru care nu ar trebui să pui niciodată carnea gătită în folie de plastic este că tinde să reducă din proprietățile lor nutritive. Atunci când carnea este gătită,se descompune repede și apar modificări de gust și textură.

Salata cu dressing şi legumele proaspete

Mulți oameni cred că folia de plastic este perfectă pentru a depozita salata gata preparată,chiar și legumele proaspete. Cu toate acestea,ele nu sunt recomandate pentru un timp îndelungat. În plus,salata cu dressing își poate schimba gustul și pierde din valoarea nutritivă.

Citeşte şi:Este cancerul contagios? Cele mai frecvente mituri despre cancer

Cafea sau ceai

Nici în cănile din plastic pentru ceai sau cafea nu trebuie pusă băutura fierbinte. Cel mai bine este să se răcească înainte. Temperaturile ridicate cauzează schimbăride gust și crește riscul de a contamina bacteriile. În schimb,este recomandat să fie folosite recipiente din alte materiale pentru a nu se pierde aroma și valoarea nutritivă.

Brânza

Brânza se încadrează în categoria produselor lactate. Orice fel de brânză permite eliberarea apei,care se acumulează în punga de plastic,încurajând creșterea bacteriilor și a mucegaiului. Dacă o lași mai mult de trei zile,va fi afectată textura și proprietățile nutriționale și pot cauza probleme digestive după ce este mâncată.

Sursă+credit foto:steptohealth.com

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei