Păstrează-ți lucrurile de valoare în siguranță, în vacanță. 5 trucuri utile 

Turiștii sunt o pradă ușoară pentru hoți, indiferent de destinația aleasă. Specialiștii susțin că trebuie să ai mare grijă de obiectele tale. Pentru asta vom vorbi azi despre cum îți păstrezi lucrurile de valoare în siguranță. Avem pentru tine 5 trucuri utile:

Trucuri utile pentru lucruri de valoare, în vacanță

1. Alege camera de hotel la un etaj superior

Experții recomandă să închiriați camerele de hotel sau pensiune de la etajul 3 sau 6, în sus. Hoții pot fura cu ușurință din camerele aflate la etajele inferioare de 3. Pot intra și ieși din camera voastră fără să fie observați.

2. Fiți atenți la detalii

Înainte să vă cazați într-o cameră, verificați dacă ușa de la balcon sau geamurile se pot încuia. Hoții știu că turiștii, de cele mai multe ori, lasă camera la aerisit înainte să plece la plajă sau la vizitat. E indicat să încuiați bine camera înainte să plecați.

3. Păcăliți hoții

Jafurile au loc când nu sunteți la cazare. Fie că e vorba de hoți sau de angajați, mai bine să fiți precauți. Atârnați semnul de ”Nu deranjati!” atunci când plecați. Ar fi indicat să părăsiți camera fără să fiți văzuți de prea multă lume. Lăsați televizorul pornit și semnul atârnat pe clanța ușii, pe exterior. Așa vor crede că sunteți în cameră.

4. Folosiți o alarmă

Dacă trebuie să petreceți noaptea într-un loc public (gară, aeroport etc), puneți o alarmă pe geantă sau ghiozdan. Aceasta se va activa când hoțul va pune mâna pe ea. Aveți grijă să nu o atingeți în timp ce dormiți. Alarma o puteți pune si la bagajul pe care îl lăsați în camera de hotel. Niciun hoț nu va ieși cu o geantă gălăgioasă din hotel.

5. Nu folosiți seiful din camerele de hotel

Fiecare seif vine cu un cod predefinit pentru a fi deschis. Este folosit de managerul hotelului pentru a deschide seifurile ale căror combinații au fost uitate de către turiști. Cel mai des folosit cod e 999999. Puteți verifica seiful înainte de a îl folosi sau vă puteți lăsa bunurile la recepție.

Sursa: brightside.me

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

" "