Pe urmele primului hibrid 
Astăzi vorbim foarte mult despre automobilele hibrid, dar puțini știu că ele au fost inventate acum 111 ani, de către Ferdinand Porsche.

Numele Porsche a fost asociat cu pionieratul automobilului,celebrul profesor Ferdinand Porsche fiind autorul a numeroase inovații în domeniul auto.

Una dintre primele sale creații a fost vehiculul electric Lohner-Porsche,prezentat în 1900,la Expoziția Mondială de la Paris. La scurt timp,a urmat o altă premieră,un automobil cu câte un motor electric la fiecare roată,acesta fiind și primul automobil cu tracțiune integrală din istorie.

Primul hibrid a fost proiectat tot de către Porsche,acesta adăugându-i vehiculului electric și o propulsie clasică,un motor cu ardere internă. Denumit Semper Vivus,vehiculul utiliza motorul termic pe post de generator,pentru a furniza energie motoarelor electrice încastrate în butucul roților,acesta încărcând și acumulatorii. Prin această soluție tehnică,Semper Vivus era capabil să parcurgă distanțe lungi,iar în toamna anului 1900 a fost înscris în cursa automobilistică Semmering-Bergrennen,ca să-și demonstreze calitățile. Pentru a ușura automobilul și a face loc motorului termic,

Citește continuarea acestui articol pe autoexpert.ro. 

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei