Soluții naturale pentru petele de pe haine 

Petele sunt vizile pe toate hainele, nu numai pe cele albe. Dar ce faci când articolele vestimentare sunt pătate iar detergentul nu are niciun efect asupra lor?


Te folosești de remediile naturale, pe care le aplici direct pe pata de pe haină. Aceste metode alternative de îndepărtare a petei de pe haine nu sunt costisitoare, iar ingredientele pe care trebuie să le folosești este posibil să le ai deja în casă.

Iată care sunt cele mai eficiente remedii:

Lămâie și sare

Sucul de lămâie și sarea au efect de înălbire. Când amestecul este folosit pe haine albe, îndepărtează petele galbene apărute în urma transpirației.

Ai nevoie de:

-    sucul de la două lămâi
-    1 lingură sare
-    2 linguri apă caldă

Mod de preparare:

Pune într-un vas sucul de lămâie, sarea și apa, apoi amestecă cu o lingură.

Mod de folosire:

Aplică pasta obținută pe pata de pe haină și las-o să acționeze 40 de minute. După care, clătește articolul vestimentar și lasă-l să se usuce.

Oțet alb

Oțetul alb este cunoscut în lume pentru faptul că are proprietăți de curățare, el fiind folosit și în curățarea casei. Compușii acizi acționează în țesătură, eliminând pata.

Ai nevoie de:

-    ½ cană oțet alb (125 ml)
-    ¼ cană detergent manual

Mod de preparare:

Amestecă oțetul alb cu detergentul pe care-l folosești la spălarea hainelor.

Mod de folosire:

Pune pasta obținută în compartimentul destinat detergentului, hainele pătate în mașină și programeaz-o la programul obișnuit de spălare. Un alt mod prin care poți folosi amestecul este să-l aplici direct pe pată și să-l lași să acționeze 20 de minute, înainte de a-l spăla.

Bicarbonat de sodiu și lămâie

Ambele ingrediente au proprietăți antibacteriene și astringente, care dezinfectează și elimină petele de pe articolele vestimentare.

Ai nevoie de:

-    ½ cană bicarbonat de sodiu
-    ¼ cană suc de lămâie
-    2 linguri apă călduță

Mod de preparare:

Amestecă bicarbonatul cu apa, apoi adaugă sucul de lămâie.

Mod de folosire:

Aplică pasta obținută pe pata de pe haină, las-o să acționeze 60 de minute și apoi clătește-o în apă rece. Las-o să se usuce. Repetă procesul de mai multe ori dacă vrei să îmbunătățești culoarea articolului, mai ales dacă și-a pierdut strălucirea.

Știm că hainele colorate nu pot fi puse la spălat cu cele albe, ci trebuie să le sortezi pe nuanțe (albe, negre și colorate). Astfel reușești să păstrezi hainele în starea lor inițială.


Credit foto: www.pexels.com


S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "