Scapă rapid de grăsimea uscată depusă în cuptor 

Nu reuşeşti să scapid e arsuri şi grăsime uscată pe pereţii cuptorului? Vezi aici câteva reţete care te ajută să ai un aragaz curat, parfumat şi toate astea în timp record.


Bicarbonat de sodiu

Așadar, ca să scapi de toată grăsimea depusă în interiorul cuptorului, folosește bicarbonat de sodiu.

Amestecă 400 de grame de bicarbonate de sodiu cu apă, cât să opții o pasă groasă, aplic-o pe toată suprafața murdară, după care așteaptă să acționeze timp de câteva ore.

La final, curăță cu un burete aspru.


Sare, oțet și căldură

De asemenea, un alt remediu folosit de gospodine este un amestec de sare, oțet și…căldură. Astfel, încinge cuptorul la foc minim, amestecă într-un recipient cu pulverizator apă şi oţet de vin alb (puteţi adăuga şi bicarbonat) sau mere în părţi egale şi aplică uniform.

Imediat după ce ai pulverizat soluţia, aruncă sare peste toate zonele unde găseşti arsură, grăsime, resturi.

Închide focul şi lasă soluţia şi sarea să acţioneze. Când totul s-a răcit şi uscat, curăţă cu o spatulă sau un burete aspru.


Bicarbonat de sodiu, detergent de vase și apă

Amestecă o ceaşcă şi jumătate de bicarbonat de sodiu cu ¼ ceaşcă de detergent de vase şi apă cât să obţii o pastă groasă. Acoperă suprafaţa interioară a cuptorului cu acest amestec şi lasă să acţioneze câteva ore.

Foloseşte un pulverizator cu apă şi umezeşte pasta din când în când, ca să nu se usuce. Foloseşte un prosop uscat ca să ştergi amestecul şi clăteşte dacă este cazul.

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

" "