Trucuri pentru curățenie rapidă în bucătărie 

Se apropie primăvara și odată cu ea și curățenia de sezon. Bucătăria este încăperea cu cele mai mari provocări. Am ales câteva soluții testate de cititoarele revistei „Click! pentru femei”. Încearcă-le și tu!

Trucuri pentru curățenie rapidă în bucătărie – Tapițeria colțarului și scaunelor

Dacă ai un o canapea mică și scaune tapițate în bucătărie,le poți curăța mai ușor după cum te sfătuiește cititoarea noastră,Te odora Prevendea,din Voluntari,Ilfov. Prepari o soluție din 4 linguri de sare de bucătărie şi 4 linguri de alcool medicinal,la care adaugi şi puţină apă rece. Freci tapiţeria cu o perie de haine pe care o înmoi în acest amestec,apoi clăteşti cu o cârpă înmuiată în apă rece. La sfârşit,ştergi bine cu o cârpă curată şi uscată.

Trucuri pentru curățenie rapidă în bucătărie – Așa cureți vasele mai ușor!

Petele de ceai sau de cafea de pe cești sunt mai greu de curățat? Cititoarea noastră Aurelia Eftene,din Brăila,le-a scos rapid prin frecare cu bicarbonat de sodiu. La final,le-a clătit cu apă caldă.

Ai vase de care rămășițele de mâncare sunt greu de desprins? Iată ce-ți recomandă două gospodine încercate:

„Cratiţa de care s-a prins mâncarea se curăţă repede dacă este frecată cu două linguri de zaţ de cafea.”-Monica Gogiu,Piteşti

„Tava se curăţă uşor dacă pui în ea,cât timp este fierbinte,sare grunjoasă.”-Lako Iuliana,Cenad,Timiş

Extrapont

Dacă ai tăvi din tablă care ruginesc rapid,procedează precum Aurelia Din,din Argeș,care,înainte de a le folosi,le unge cu grăsime și le arde la flacăra aragazului.

Trucuri pentru curățenie rapidă în bucătărie – Pentru perde curate...

...folosește în ultima apă în care le clătești puțin bicarbonat de sodiu. În acest fel devin mai albe. Dacă vrei să rămână apretate,pune puțină sare de bucătărie înainte de a le stoarce și întinde. Așa procedează cititoarea noastră argeșeană,Aurelia Din.

Trucuri pentru curățenie rapidă în bucătărie – Ca să ai o chiuvetă lună...

...presar-o cu bicarbonat de sodiu și curăț-o bine cu puțină apă și un burete. Acoper-o cu hârtie de bucătărieîmbibată în oțet și lasă oțetul să acționeze 20 de minute. Clătește cu apă amestecată cu detergent lichid de vase.

Trucuri pentru curățenie rapidă în bucătărie – Spală podeaua cu bicarbonat

Pentru gresiași faianța din bucătărie folosește un amestec de apă și bicarbonat. E de ajuns un sfert de cană de bicarbonat la 3 litri de apă pentru a curăța eficient podeaua și suprafețele acoperite cu faianță,murdare de grăsime. Folosește un mop sau o cârpă,apoi clătește gresia cu apă rece.

Trucuri pentru curățenie rapidă în bucătărie – Menține planșetele curate

Planșetele de lemn sunt ceva mai greu de curățat și întreținut. După folosite,trece-le printr-un jet de apă rece,apoi dezinfectează-le presărând puțină sare și frecându-le cu o jumătate de lămâie. La final,clătește-le și lasă-le la uscat. După uscarea lor completă,unge-le cu ulei pentru a nu se crăpa în timp.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei