Viața e prea scurtă pentru munții de haine șifonate. Netezește-le cu o stație de călcat 

La câte lucruri sunt de făcut într-o zi, numai călcatul rufelor n-ar trebui să-ți ocupe timpul. Dar dacă ții la modul în care pică hainele pe tine și dacă nu vrei să creadă lumea că ești fan hârtie creponată, soluții există. Ai putea să-ți strecori în program vizite regulate la serviciile de curățătorie. Asta dacă găsești din prima un loc care să fie pe placul tău. Altfel trebuie să acorzi timp și pentru acest lucru.

De asemenea, poți merge pe ruta clasică a fierului de călcat. Prezent în viețile tuturor, probabil ai crescut uitându-te cum părinții îl foloseau aproape ritualic. Motivul? La fel ca spălatul vaselor, călcatul rufelor are ceva proprietăți terapeutice. Însă dacă volumul de haine necălcate domină șifonierul tău, poate că ar fi bine să treci la o stație de călcat. Iar acesta nu este singurul motiv.

Hainele din dulap sunt un munte din ce în ce mai mare

Datorită rezervorului mai mare pentru apă, o stație de călcat permite călcarea unui număr mult mai mare de haine într-o singură utilizare, fără a fi nevoie de reumplerea recipientului. Dacă ești genul de persoană care preferă să calce mai multe haine deodată, alocând o zi pentru această operațiune, stația de călcat este soluția ideală.

Simți că poți lucra mai eficient

Calci mai mult și mai repede. Timpul acordat fiecărei cămăși sau perechi de pantaloni de călcat este redus. Datorită puterii mai mari a aburului, nu trebuie să insiști de mai multe ori pe fiecare bucată de țesătură pentru a o călca perfect, întrucât o stație de călcat își face treaba mai bine și mai rapid.

Ai nevoie de o manevrare mai ușoară

Poate că nu te așteptai, dat fiind că volumul total și greutatea totală a unei stații de călcat sunt sensibil mai mari decât ale unui fier de călcat. Cu toate astea, dacă luăm în considerare faptul că atunci când calci ții în mână efectiv doar fierul de călcat al stației, acesta este mai ușor decât un fier de călcat clasic. Motivul? Detașând fierul de stația de andocare, acesta nu mai are atașată și greutatea rezervorului de apă, precum fierul de călcat clasic. Practic e o comparație între două fiare de călcat dintre care doar unul are atașat în timpul călcării și rezervorul plin cu apă.

Multe umerașe = multe oportunități de a călca pe verticală

Datorită jetului mult mai puternic de aburi, comparativ cu un fier de călcat clasic, stația de călcat îți permite să calci hainele direct pe umeraș. Un lucru pe care îl vei aprecia mai ales când vine vorba de sacouri, de exemplu, pentru că acestea sunt greu de manevrat pe masa de călcat.

Ai uitat fierul de călcat pe haine

Poți „uita” fierul de călcat al unei stații de călcat așezat pe țesătură, fără riscul ca aceasta să se ardă, grație faptului că-și reglează temperatura în funcție de material. Totodată, dat fiind că utilizează cantități mult mai mari de abur, stațiile de călcat nu au nevoie să încingă talpa la temperaturi atât de mari precum fiarele de călcat clasice.

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

" "