4 tratamente naturale pentru retenția de lichide 

Din moment ce retenția de lichide poate fi un simptom al altor afecțiuni, este important să fie diagnosticată și să se ia măsuri de precauție și tratare cu ajutorul unor remedii naturale, pe care le poți prepara acasă.

Retenția de lichide este o problemă cu care se confruntă foarte mulți oameni. Așa cum sugerează și numele,este o acumulare de substanțe în diferite țesuturi ale corpului,majoritatea provenind din tot ce mâncămși bem. Dar,o varietate de factori,le pot face dificil de eliminat.

Cauzele retenție de lichide

În primul rând,retenția de lichide este cauzată de un dezechilibru din organism care controlează trecerea substanțelor în tot corpul. Acesta se produce atunci când corpului îi devine imposibil să elimine excesul de lichide prin intermediul sistemului excretor. De asemenea,poate fi influențată de alți factori precum sarcina,afecțiunile rinichilor,ficatului sau stomacului,menopauză,obezitate sau stilul de viață sedentar.

Citește și:Remedii cu urzici

Cum să combați natural retenția de lichide:

Bea mai multă apă

Hidratarea este foarte importantă pentru corp,mai ales când suferi de retenție de lichide. Cu toate că ar părea în contradictoriu,trebuie să bei mai multă apă,chiar dacă suferi de retenție de lichide. Altfel,substanțele vor fi stocate în corp mai mult timp. Apa ajută la eliminarea lor din organism.

Ceaiul verde

Alimentele și băuturile care conțin ingrediente cu efect diuretic sunt alternativa ideală pentru oamenii care suferă de retenție de lichide,iar ceaiul verde este unul dintre ele. Nu este doar un diuretic,ci are și proprietăți de curățare. Din acest motiv este perfect pentru eliminarea toxinelor acumulate în organism prin urină. Trebuie băut zilnic sau de cel mult trei ori pe săptămână.

Mănâncă ananas

Ananasuleste un delicios și suculent fruct,preferat de oamenii din întreaga lume. Pe lângă faptul că este o sursă de elemente nutritive,conține și o cantitate mare de apă,făcându-l un fruct cu efect diuretic,perfect pentru combaterea retenției de lichide. În plus,dacă mănânci ananas zilnic ajuți la îmbunătățirea circulației sângelui și la prevenirea celulitei.

Ceaiul de pătrunjel

La fel ca ceaiul verde,ceaiul de pătrunjel este un excelent diuretic,care are capacitatea de-a elimina toxinele acumulate în organism.

Citește și:Întărește-ți imunitatea cu aceste remedii naturale

Ai nevoie de:

-250 ml apă
-1 lingură pătrunjel uscat

Mod de preparare:

Pui apa la fiert într-un ibric și adaugi pătrunjelul. Îl îndepărtezi de pe foc și îl acoperi cu o farfurie timp de 10 minute,după care-l strecori în ceașcă. Sunt recomandate două cești de ceai de pătrunjel pe zi. La fel de bun este și sucul de pătrunjel. 

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite


Ultima ediție
Click! pentru femei

Alimente care grăbesc îmbătrânirea-nr.46(472)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei  

12 luni - 91 lei