5 condimente care combat cancerul 

Plantele aromatice și condimentele au puterea de a preveni cancerul și sunt de folos și în timpul tratamentului recomandat celor diagnosticați cu cancer.

Piperul

Numit și „aurul negru”,piperul are proprietăți antiinflamatoare și,datorită extractului de piper a fost utilizat și în medicina naturistă ca antioxidant și anticancer. Tinctura de piper previne cancerul și inhibă dezvoltarea celulelor canceroase în cancerul de sân. Spre deosebire de medicamentele recomandate în acest tip de cancer,extractul nu are efecte secundare. Pentru a beneficia de efectele pozitive ale acestui remediu,ia zilnic 12 picături de tinctură de piper.

Ardeii iuți

Pe lângă atuurile cunoscute ale ardeilor iuți cum sunt tăierea poftei de mâncare,topirea grăsimilor și scăderea tensiunii arteriale,s-a dovedit util și-n prevenirea cancerului. Datorită substanței numită capsaicină,pe care o au în compoziție,acești ardei atacă celulele canceroase.

Scorțișoara

Este de ajuns să iei o jumătate de linguriță de scorțișoară zilnic,pentru a preveni cancerul. Este o sursă bună de fier și calciu,dar mai mult decât atât,scorțișoara stopează dezvoltarea tumorilor și a inflamațiilor produse de bacteria Helicobacter Pylori,cauze posibile ale cancerului de stomac și pancreatic.

Ghimbirul

Util în răceli și constipație,ghimbirul poate fi folosit atât proaspăt,cât și sub formă de pulbere,în diverse preparate culinare cu carne de miel,în salate,la legume sotate. Din rădăcina de ghimbir se poate face o infuzie care taie greața cauzată de tratamentul în cancer. Două-trei căni de ceai pe zi ajută în acest sens. La o cană de apă fiartă se pune o feliuță de rădăcină de ghimbir și se lasă la infuzat. Pentru obișnuirea treptată cu gustul înțepător al ceaiului,se poate pune mai puțin ghimbir la început.

Usturoiul

Despre usturoi se știe că are în compoziția lui selenium,sulf,arginină,falavonoide,alicină. Datorită lor,usturoiul ajută în prevenirea mai multor tipuri de cancer:de sâni,esofag,stomac,pancreas,colon. Mecanismul prin care acționează stopează apariția infecțiilor bacteriene și stimulează regenerarea celulară.

Știai că…

…alicina îi dă usturoiul mirosul caracteristic atunci când este mărunțit?

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei