5 lucruri pe care nu le știai despre semințele de floarea soarelui 

Seminţele de floarea soarelui sunt o gustare ieftină, banală, aproape omniprezentă în bucătărille românilor. Pe lângă gustul delicios şi săţios, acestea sunt deosebit de sănătoase, mai ales dacă sunt consumate fără sare. 

Majoritatea seminţelor şi nucilor sunt alimente incredibil de complexe,bogate în diverşi micronutrienţi esenţiali şi acizi graşi unici. Fiind o gustare tipică Europei Centrale şi de Est,ţări precum România,Ucraina şi Rusia se află printre producătorii de top la nivel mondial. Iată mai jos doar câteva dintre beneficiile seminţelor de floarea soarelui:

1. Sunt una din puţinele şi preţioasele surse de tryptofan,precursorul serotoninei,neurotransmiţător responsabil cu starea de bine,relaxarea şi buna dispoziţie.

Organismul nostru preia tryptofanul din surse alimentare,apoi îl converteşte în 5-HTP,fiind ulterior transformat în serotonină.

Sursele alimentare sunt importante,deoarece ele suplimentează şi oferă corpului nostru precursorul preţios.

Seminţele de floarea soarelui sunt una din cele mai bune surse de tryptofan,alături de:carnea de pui,de curcan,fructele de mare,ouă,tofu,iaurt,caşcaval,linte,năut,banane,mango,nuci şi ciocolată neagră.

Află ce nu știai despre semințele de floarea soarelui AICI

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "