5 probleme de sănătate care pot fi tratate cu banane 

Datorită zahărului și fibrelor care se găsesc în compoziția lor, bananele sunt unele dintre cele mai recomandate alimente când vine vorba de un plus de energie. Mai mult, s-a dovedit științific că bananele au puterea de a trata o serie de probleme de sănătate, pentru care, de obicei, trebuie să luăm medicamente.

 

Flatulență și constipație

 

Bananeleconțin pectină,compus care accelerează digestia și ajută la eliminarea toxinelor și a metalelor grele din organism. În plus,activitatea lor ca probiotic stimulează intestinele. Toți acești factori reduc flatulența,în timp ce bananele moi influențează funcționarea intestinelor și acționează ca un laxativ natural pentru constipație.

 

Stres

 

Stresul are un impact negativ asupra sănătății noastre. Acesta afectează metabolismul și scade nivelul de potasiu din organism. Echilibrul poate fi restabilit în urma consumului de banane. Fructele au suficient potasiu pentru normalizarea bătăilor inimii,pentru a trimite oxigenul la creier și pentru a reglementa cantitatea optimă de apă din organism.

 

Presiunea sângelui

 

Este cunoscut faptul că aportul ridicat de sodiu și nivelul scăzut de potasiu în organism au un efect negativ asupra tensiunii arteriale. Din acest motiv,este important să avem o cantitate suficientă de potasiu în corp,mineral care se găsește din abundență în banane. Este bine ca în fiecare dimineață să mănânci o banană. În felul acesta,se va menține tensiunea arterială la limita ideală admisă.

 

Sindromul premenstrual

 

Bananele sunt bogate în vitamina B6,care are ca rol menținerea nivelului de glucoză din sânge. O serie de studii au demonstrat eficacitatea acestei vitamine în sindromul premenstrual. Mai mult,vitamina B6 calmează durerile în abdomen și piept și îmbunătățește starea de spirit.

 

Depresie

 

Triptofanul,un aminoacid prezent în mod natural în produsele alimentare,cum sunt bananele,stimuleaza secreția de serotonină,hormonul fericirii. Doar o banană este suficientă pentru a crește nivelul de serotonină.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei