5 uleiuri esențiale din trusa de prim-ajutor 

Le folosești pentru înfrumusețare sau relaxare, dar uleiuri esențiale pot fi un ajutor de nădejde în lecuirea multor afecțiuni. Iată 5 uleiuri esențiale din trusa de prim-ajutor, care nu trebuie să-ti lipsească!

Uleiuri esentiale de geraniu

Chiar dacă are un miros floral și poate fi folosit în locul unui parfum,uleiul de geraniu are proprietăți regeneratoare. El ajută la oprirea sângerării,coagulând sângele. Este ideal pentru dezinfectarea rănilor minore precum sunt tăieturile și juliturile. Nu se folosește simplu,ci combinat cu ulei de cocos.

Uleiuri esentiale de lavandă

Obișnuiești să picuri puțin ulei de lavandă în lampă pentru a te relaxa și a dormi mai ușor. Pe lângă acest efect,el mai este util și în calmarea spasmelor musculare. De asemenea,aplicat pe zonele afectate,el grăbește vindecarea infecțiilor pielii.

Uleiuri esentiale de mentă

Ceaiul de mentă este nelipsit din casa celor care suferă de probleme digestive,dar uleiul de mentă,masat pe piele,înlătură simptome precum crampele abdominale,greața și balonarea. Mai este util și celor care se confruntă des cu migrene. Este de ajuns să masezi tâmplele cu ulei de mentă pentru 5 minute,iar durerea va dispărea mult mai repede.


Citește și;

3 uleiuri esențiale bune la răceală

Descoperă beneficiile uleiului de trandafir


Uleiuri esentiale de trandafiri

Pe cât de frumos miroase pe atât de util este celor care au suferit arsuri cauzate de flacără sau de lichide fierbinți. Amestecă uleiul de trandafiri cu ulei de cocos și aplică pe rană. Durerea se va diminua,iar pielea se va regenera mai repede.

Uleiuri esentiale de eucalipt

Are multe întrebuințări,una dintre ele fiind faptul că alungă insectele. Aplică din loc în loc câteva picături de ulei,iar țânțarii te vor ocoli când te plimbi seara în parc. De asemenea,alină usturimea și mâncărimea în cazul în care ai fost pișcată deja. Aroma sa puternică desfundă căile nazale,așadar este util celor care sunt răciți.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei