6 plante cu proprietăți antibacteriene 

Infecțiile și răcelile pot fi combătute și cu ajutorul medicamentelor din natură. Iată care sunt plantele cu cea mai mare putere antibacteriană.

Usturoiul

Alicina pe care o conține usturoiul face din acesta unul dintre cei mai puternici aliați împotriva răcelilor,ale gripei,dar și ale infecțiilor tractului urinar. În cazul răcelilor,usturoiulte va ajuta să respiri mai ușor. Mai mult,are și proprietăți antimicrobiene. Îl poți consuma tăiat mărunt.

Eucaliptul

Această plantă și-a dovedit eficacitatea în ameliorarea simptomelor infecțiilor urinare și a celor respiratorii. Are nu numai proprietăți antibacteriene,ci și antifungice și antiseptice.

Pentru prepararea remediilor împotriva tusei,a laringitelor,faringitelor,răcelilor trebuie să pui două picături de ulei de eucalipt într-o cană cu apă fierbinte,lași câteva minutute,după care bei.

Oregano

Oregano luptă împotriva infecțiilor provocate de bacterii și fungi. Proprietăţile antibacteriene ale uleiului de oregano au fost demonstrate  în urma mai multor cercetări. Poate fi folosit pentru tratarea răcelilor,bronşitelor,virozelor.


Mai citește și:

7 antibiotice naturale din cămara ta

Plante medicinale în ghiveci


Grapefruit

Bogat în antioxidanți,vitaminele C,A,B1 și B2,în calciu și în potasiu,acest fruct are și proprietăți antibacteriene. Cel mai eficient uleiul din sâmbure de grapefruit,pe care îl poți cumpăra de la magazinele naturiste.

Pinul

Mugurii de pinconţin flavonoizi și vitamina C,iar acele sunt bogate în pinosolvină,care are proprietăţi anitibacetiene. Uleiul esențial de pin este indicat în tratarea infecțiilor căilor respiratorii,dar și a infecțiilor urinare. În caz de infecție respiratorie,pui 10-15 picături într-un vas cu apă fierbinte,după care faci inhalații.

Gheara-mâței

Această plantă,originară din America de Sud are atât proprietăți antibacteriene,cât și antivirale. În scop medicinal se folosește rădăcina,dar aveți grijă,este recomandată doar la sfatul unui medic. Este de ajutor în vindecarea infecțiilor tractului urinar,dar este recomandată și pentru întărirea sistemului imunitar.

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

" "