8 remedii pentru acnee chistică pe care le poți face acasă 

Acneea chistică este cea mai gravă formă de acnee datorită dezvoltării chisturilor adânc sub porii pielii. Modificările hormonale, cosmeticele grase, umiditatea, umflături și substanțe chimice duc la formarea lor. Este dureroasă și este răspândită în rândul adolescenților și adulților tineri. Azi vă prezentăm 8 remedii pentru acnee pe care le poți face acasă:

Remedii pentru acnee chistică

1. Gheață

Datorită inflamației cauzate de chisturi, gheața reduce inflamația imediat. Aplicați cubul de gheață direct pe piele, timp de câteva secunde, iar vasele de sânge care hrănesc inflamația se vor micșora. Deși nu există studii care să susțină afirmația aceasta, teoretic, dacă sângele nu mai ajunge la chist, acesta dispare.

Gheața reduce roșeața și inflamarea, diminuând aspectul fizic al acneei. Curățați pielea, înfășurați gheața într-un prosop sau pungă și aplicați timp de un minut. Puteți face acest lucru ca o parte din rutina dvs. de dimineață și de seară. Puteți face acest tratament des, dar cu pauze între utilizări.

2. Oțet din cidru de mere

Se face din sucul de mere fermentat, în care drojdia adăugată transformă zahărul din fructe în alcool și bacteriile transformă alcoolul în acid acetic. Oțetul de mere are proprietăți astringente. Este cel mai benefic pentru acnee: evită încărcarea pielii pentru că ajută la restabilirea PH-ului pielii și porilor, reducând excesul de uleiuri care înfundă porii.

Oțetul de mere ucide bacteriile dăunătoare. Se aplică pe tenul curat cu o dischetă demachiantă. Este bine să testați pe o porțiune mică de piele înainte de a vă da pe toată fața. E important să vă limpeziți bine fața după aplicarea oțetului de mere.

3. Probiotice

Acneea chistică poate fi cauzată de un dezechilibru al nivelului de pH din corpul vostru. Practic, aveți un dezechilibru al acizilor care poate fi cauzat de prea multe bacterii rele. Aici vă ajută probioticele, bacteriile bune care ucid bacteriile rele.

Lucruri precum otetul mere, murăturile, kimchi, kombucha și miso sunt probiotice indicate. Iaurtul - în special fără zahăr - este un probiotic indicat, în ciuda faptului că unii nutriționiști nu îl recomandă în caz de acnee. Iaurtul nu conține lactoză. Asigurați-vă că ați cumpărat iaurt care are culturi vii și nu conține zahăr.

4. Ulei de arbore de ceai

Provine din arborele Melaleuca și are proprietăți antiinflamatorii și antimicrobiene. Ajută la reducerea inflamației și la eliminarea microorganismelor ca bacterii și ciuperci rele. Uleiul de arbore de ceai este un ingredient activ în multe produse naturale de combatere a acneei.

Puneți 1-2 picături de ulei pe un băț de urechi și tamponați ușor zonele inflamate. Puteți lăsa câteva ore sau peste noapte. Se aplică o dată pe zi, timp de 7 zile consecutive. Testați uleiul pe o porțiune mică înainte de a îl aplica pe toată fața.

5. Bicarbonat de sodiu

Este o substanță alcalină care ajută la echilibrarea nivelurilor de pH, neutralizând substanțele acide din interiorul și în afara corpului. Are proprietăți antiinflamatorii și antiseptice care pot reduce inflamația și durerile ușoare.

Pur și simplu faceți o pastă egală cu apă și bicarbonat de sodiu. Aplicați pe zonele afectate și lăsați timp de 20 de minute. Spălați cu apă caldă. Din cauza proprietăților sale acide, bicarbonatul de sodiu nu trebuie utilizat zilnic, dar poate fi folosit de câteva ori pe săptămână. Aplicați o cremă hidratantă imediat după.

6. Turmeric

Turmericul este o pulbere aromată, galben strălucitoare, derivată din rizomul unei plante din familia ghimbirului. Este folosit la umflături și dureri, ca în cazul acneei. Datorită componentei antiinflamatorii cunoscute, curcumina, și a proprietăților antiseptice, turmericul este o metodă naturală excelentă pentru tratarea acneei chistice.

Adăugați puțină apă peste turmeric pentru a face o pastă groasă, apoi aplicați direct pe zona afectată. Lăsați timp de 45 de minute să acționeze apoi clătiți cu apă caldă. Efectuați tratamentul de două ori pe zi, timp de o săptămână.

7. Modificări în dietă

Încercați să tăiați alimentele procesate și să le înlocuiți cu fructe și legume întregi și alte produse pe bază de plante. Renunțați la lapte și la brânză. Păstrați un jurnal cu privire la ceea ce mâncați și notați orice schimbări pe care le vedeți pe piele. Așa veți învăța ce alimente vă fac bine si ce alimente vă fac rău.

8. Nu vă stresați că aveți acnee

Stresul a fost legat direct de acnee. Un studiu leagă producția de sebum direct de stres. Deci, cu cât vă îngrijorați mai mult de răni, cu atât energia negativă va fi îndreptată spre acnee. Relaxați-vă și aveți speranță că în cele din urmă dispare. Poate chiar găsiți timp pentru a medita. La urma urmei, grijile adaugă doar insultă rănirii. Iubește-te așa cum ești!

Sursa: manukafeed.com

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

" "