Afecțiunile pe care le tratează ghimbirul 

Ghimbirul s-a dovedit a fi o sursă importantă de vitamine și minerale pentru organismul nostru. Folosit de mii de ani în medicina ayurvedică, acesta poate trata anumite afecțiuni, fiind un aliat al sănătății tale, beneficiile sale fiind multiple.

Are grijă de stomacul tău

Proprietățile carminative ale ghimbirului pot fi folosite în calmarea durerilor de stomac. Ghimbirul are rol în relaxarea mușchilor gastrointestinali,prevenind îmbalonarea. De asemenea specialiștii recomandă consumul de ghimbir pentru calmarea crampelor.

Această plantă este folosită și în tratamentul pentru diaree.

Pentru a-ți îmbunătăți sistemul digestiv,încearcă să consumi ghimbir după fiecare masă.


Citește și:

Ghimbirul poate veni de hac cancerului

Ghimbir,leac imunizant


Bun pentru răceală și gripă

Ghimbirul stimulează sistemul imunitar,de aceea este folosit ca tratament natural pentru răceală și gripă. Când ești răcită,consumă ghimbir de mai multe ori pe zi. Astfel organismul ți se va detoxifica iar procesul de vindecare va fi accelerat.

Grețurile din timpul sarcinii

Femeile însărcinate care au grețuri dimineața pot scăpa de ele,consumând ghimbir. Mestecă dimineața ghimbir înmuiat în miere. Dacă nu îți place ghimbirul crud,poți opta pentru suplimente.

Calmează durerea cauzată de artrită

Ghimbirul are proprietăți puternice anti-inflamatorii care te pot ajuta să tratezi durerea asociată cu guta,artrita reumatoidă și osteoartrita. Aplică pastă din ghimbir călduță pe zona cu probleme. De asemenea,include în dieta ta și ghimbir crud sau gătit. Pentru relaxare și calmare,toarnă câteva picături de ulei din ghimbir în cada cu apă.

Previne cancerul

Ghimbirul te poate ajuta să previi cancerul,începând cu cel ovarian până  la cel de la colon. Un studiu făcut de medicii americani a arătat că pudra de ghimbir omoară celulele cancerului ovarian. De asemenea cu ajutorul acestuia,se poate preveni cancerul la sâni,cancerul de piele,cancerul la plămâni sau cancerul pancreatic.

Calmează durerile menstruale

Ceaiul de ghimbir îți calmează durerile menstruale și te calmează. Poți opta și pentru praful de ghimbir sau capsule cu ghimbir.

Tratează migrenele

Ghimbirul poate preveni și trata migrenele. Bea ceai din ghimbir și vei observa o ameliorare a stării tale.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Ceaiurile de slăbit. Eficiente sau nu?

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei        

12 luni - 91 lei

" "