Ajutoare din natură pentru crampe musculare 

Durerile provocate de cârcei și contracțiile mușchilor pot fi calmate cu remedii simple și ușor de pus în practică. Plantele și leacurile naturiste sunt deosebit de eficiente și dacă le combini cu o alimentație adecvată, poți uita de această problemă de sănătate

Crampele musculare sunt contracturi involuntare ale mușchilor,care afectează în special zona gambelor și laba piciorului și sunt însoțite de dureri asemănătoare cu niște junghiuri.

În orice moment al zilei pot apărea,nu trebuie să fie seară sau dimineață ori după efort fizic. De obicei,cauzele care declanșează crampele sunt carențele de minerale,circulația proastă periferică,deshidratarea și kilogramele în exces.

Ceaiul de călin calmează durerile

Planta numită călin are proprietăți binefăcătoare în caz de crampe musculare. Decoctul din scoarță uscată și mărunțită nu doar că reduce senzația de durere,însă în unele cazuri spasmele musculare dispar complet.

Poți face un ceai din o linguriță de pulbere de scoarță la 350 ml apă și fierbi aproximativ zece minute,până mai scade apa. E bine să bei două căni pe zi,dacă crampele sunt intense și dese.

Ceaiul de mușețel este și el de ajutor

Un alt remediu din plante indicat în reducerea simptomelor care însoțesc crampele musculare este cel pe bază de mușețel. Fă o combinație din mușețel și fenicul,o lingură de plante uscate și pisate la o cană mare cu apă,și fierbe câteva minute.

Două cești de ceai pe zi se beau,cu condiția să le consumi cu înghițituri mici,ca să aibă efect mai bun,și vei scăpa de durerile de gambe,iar mușchii tensionați se vor relaxa.

Uleiul esențial de ghimbir previne crampele

Ai nevoie de un remediu eficient care poate să combată aceste contracții neplăcute? Ghimbirul este un aliat de încredere în lupta cu crampele și le poate preveni.

Masajele cu ulei esențial de ghimbir îmbunătățește circulația periferică a sângelui și reduce riscurile de apariție a contracturilor musculare.

Poți face comprese cu el,dar are efect bun și dacă îl folosești ca ulei aromatic pentru baie la picioare. Seara,foarte benefic este și masajul la tălpi.

Tinctura de ardei iute îmbunătățește circulația sangvină

Compresele cu ardei iute uscat și mărunțit activează fluxul sângelui spre extremități și calmează durerile. Le poți prepara din o parte ardei iute și cinci părți alcool sanitar.

Amestecul se agită timp de două săptămâni,apoi se utilizează diluat cu apă și nu se aplică pe zonele cu răni deschise.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei