Alimentul-banal care te scapă de cancer 

În ultimii ani, cartofii au fost incluși pe lista alimentelor pe care ar trebui să le consumăm mai rar, din cauza compoziției lor bogate în carbohidrați. Cu toate acestea, cartofii cruzi, precum și sucul de cartofi au o listă nesfârșită de beneficii pentru sănătate.

 

Tratează problemele digestive

 

Cartofii au fost folosiți de secole de persoanele cu probleme digestive,de la arsuri la stomac la indigestie. Un studiu din 2006 realizat de cercetători de la Universitatea din Freiburg,în Germania și publicat în revista „Phytomedicine“ arată că două treimi din pacienții cu astfel de neplăceri au prezentat semne de ameliorare a simptomelor atunci când au consumat regulat suc de cartofi.

Potrivit „Journal of Medicinal Plants“,sucul de cartofi este indicat și în caz de gastrită și ulcer gastric și ajută la curășarea intestinelor și reduce cantitatea de acid din sistemul gastrointestinal.

 

Are proprietăți anticancer

 

Deși cartofii nu tratează toate tipurile de cancer,un studiu publicat în revista „Food and Function“,în 2013,și efectuat de cercetători chinezi arată că o substanță care se găsește în sucul de cartofi numit patatină este capabilă să oprească proliferarea celulelor canceroase la șoarecii cu melanom.

 

De ajutor în artrită

 

Conform unui studiu din 2013 publicat în „Journal of Medicinal Plante“,una sau două lingurițe de suc de cartofiluate înainte de fiecare masă poate ajuta la ameliorarea simptomelor artritei.

Alternativ,poți fierbe coji de cartofispălate într-o oală de apă,trei până la cinci minute. Strecoară fiertura și așteaptă ca lichidul să se răcească. Poți bea o cană din această băutură până la de patru ori pe zi pentru a calma durerea provocată de artrită.

 

Te scapă de durerile de cap

 

Pentru a ameliora durerile de cap cronice,ia un sfert de cană de suc de cartofi fierbinte înainte de fiecare masă,dar nu mai mult de trei ori pe zi.

 

Consumă cartofi cu precauție

 

Cartofi pot trata multe afecțiuni,dar au și câteva contraindicații. Trebuie să nu ingerezi mult suc de cartofi pe zi,întrucât dozele mai mari pot fi toxice. Recomandat este consumul a cel mult jumătate de cană de suc de cartofi pe zi.

De asemenea,evită cartofii verzi,deoarece aceștia conțin niveluri mai ridicate de  solanină,o substanță chimică ce poate interfera cu activitatea nervilor și cauza greață severă,diaree și crampe.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei