De ce ar trebui să bei mai multă cafea? 

Ca orice alt produs, cafeaua are și ea efecte pozitive și negative. Potrivit mai multor studii, ar trebui să se bea mai multă cafea decât de obicei. Motivul? Cafeaua stimulează mulți compuși sănătoși din corp și creier, îmbunătățind funcția mentală.


Iată de ce și cât de multă cafea ar trebui să bei pe zi!

Cafeaua este sursă excelentă de antioxidanți

Cafeaua conține o cantitate mare de antioxidanți. Experții spun că niciun alt aliment nu poate înlocui număr de antioxidanți prezenți într-o ceașcă de cafea.

Cafeaua are proprietăți antidepresive

Știai că prin consumul de cafea reduci riscul de depresie? Cafeaua conține compuși antidepresivi. În plus, studiile arată că femeile beau mai multă cafea decât bărbații, acest rezultat fiind confirmat și după cercetarea legăturii dintre depresie și femei. Majoritatea femeilor care se confruntă cu depresia sunt cele care nu beau cafea regulat.

Cafeaua previne boala Alzheimer

Cafeaua conține compuși care stimulează activitatea creierului, prevenind astfel boala Alzheimer. Așadar, studiile au arătat că persoanele care beau cafea reduc riscul de a se confrunta cu boli degenerative.

Cafeaua stimulează activitatea cerebrală

Cafeaua este excelentă pentru creier! Acest organ va deveni mai agil și mai puternic. Studiile arată că oamenii care beau sau au băut cafea pentru o perioadă mai lungă sunt mult mai prompți în găsirea greșelilor. Ei sunt mult mai analitici.

Cafeaua previne cancerul de piele

Studiile recente au arătat că persoanele până la vârsta de 18 ani sunt mai puțin predispuși la cancer de piele, comparativ cu cei care nu au băut cafea deloc până la acea vârstă.

Câtă cafea ar trebui să se bea zilnic?

Ei bine, recomandate sunt două cești de cafea. Nu uita că orice exces are efecte negative asupra sănătății, chiar și cafeaua.  


Credit foto: www.lifealth.comS-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "