Băile aromate, bune pentru sănătate 

Ce poate fi mai plăcut, după o zi lungă, decât o baie fierbinte, care să te relaxeze? De la afecțiuni cardiace, la reumatism și răceli, băile cu uleiuri sau plante aromate pot avea și rol terapeutic.

 Lavandă pentru bolile inimii 

Pentru afecțiunile sistemului nervos,dar și pentru cele cardiace,sunt recomandate băile cu lavandă. Aroma acestei plante induce o senzație de calm și astfel reglează tensiunea arterială și previne instalarea bolilor cardiace pe fond de stres.

·         Ai nevoie de:100 g flori de lavandă uscate sau o linguriță ulei esențial de lavandă.

·         Preparare și utilizare:umpli cada cu apă fierbinte,așezi florile de lavandăîntr-un săculeț din material textil și îl scufunzi în apă,cel puțin 10 minute,apoi îl storci. Dacă folosești ulei,este de ajuns să-l amesteci. Fă baie 15-20 minute,după ce apa s-a mai răcorit. Ai grijă ca apa să nu fie foarte fierbinte,deoarece acest lucru poate duce la creșterea tensiunii arteriale. Repeți baia de 2-3 ori pe săptămână,în special în zilele cele mai solicitante.

Pentru reducerea tensiunii arteriale,adaugă în apa de baie și câteva picături de ulei esențial de ylang-ylang.

 Uleiul de chiparos,bun pentru circulație 

Senzația de picioare grele de la finalul zilei poate fi înlăturată printr-o baie cu ulei de chiparos. Îmbunătățește circulația sângelui și reduce durerile musculare.

·         Ai nevoie de:15-20 picături ulei esențial de chiparos.

·         Preparare și utilizare:amesteci apa caldă cu uleiul și stai în cadă până când se răcorește apa. Freci energic picioarele cu un prosop ușor aspru și stai cu ele ridicate mai sus de linia corpului,30 de minute.

 Răceala trece cu ulei de dafin 

Nas înfundat,dureri de cap și o stare generală de rău-cu siguranță îți sunt cunoscute aceste simptome comune ale răcelii. Pentru a îmbunătăți respirația și a reduce intensitatea durerilor de cap,fă băi dese cu ulei de dafin și de eucalipt.

·         Ai nevoie de:20 picături ulei esențial de dafin,20 picături ulei esențial de eucalipt,10 picături ulei esențial de lămâie.

·         Preparare și utilizare:amesteci uleiurile cu apa cât mai fierbinte și stai în cadă până când se răcește apa. Te ștergi repede și te bagi în pat. Repeți baia cel puțin 3 seri la rând.

Uleiul de cimbru reduce infecțiile urinare  

Infecțiile tractului urinar sunt cauzate cel mai des de bacteria E. coli. Cimbrul are rol antibacterian și reduce senzația de usturime,fiind un adjuvant al tratamentului clasic. Pentru cele mai bune rezultate,fă baie 3 zile la rând.

·         Ai nevoie de:30 ml ulei esențial de cimbru,15 ml ulei esențial de scorțișoară.

·         Preparare și utilizare:amesteci uleiurile cu apa și stai în cadă 15-20 de minute.

  Scapă de dureri cu mușețel și rozmarin  

Cu efect antiinflamator,analgezic și antireumatic,combinația de mușețel și rozmarineste una dintre cele mai benefice în cazul afecțiunilor reumatismale. Durerile de încheieturi,cele de spate,cele cauzate de artrită sau de gută sunt semnificativ ameliorate prin aceste băi de plante.

·         Ai nevoie de:100 g flori de mușețel uscate sau o linguriță ulei de mușețel,100 g rozmarin uscat sau o linguriță ulei de rozmarin,o rădăcină rasă de ghimbir.

·         Preparare și utilizare:pui florile de mușețel și rozmarinul într-un săculeț din material textil,îl cufunzi în apă 5 minute,apoi îl storci. Adaugi ghimbirul ras și stai în apă 15 minute. Repeți tratamentul de 2-3 ori pe săptămână,în special în sezonul rece.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei