Cătina, medicamentul naturii 

Încă de la începutul lunii septembrie te poți bucura de fructele de cătină. Au un gust dulce-acrișor, dat de concentrația mare de vitamina C. Sunt recomandate celor care suferă de anemie, dar și celor care vor să-și întărească imunitatea.

Fructele de cătină se numără printre fructele cu cel mai mare conținut de vitamine,mai exact A,B1,B2,B6,B9,E,K,P,F,dar și calciu,betacaroten,fosfor,magneziu,potasiu,fier și sodiu,putând înlocui cu succes orice supliment alimentar. Cătina poate fi folosită în nenumărate moduri,sub formă de suc,nectar,ceai sau ulei de fructe.

Stimulează sistemul imunitar

Cei care doresc să se ferească de răcelile din timpul sezonului rece și să-și fortifice sistemul imunitar în fața oricărei boli pot consuma fructe de cătină amestecate cu miere și polen. O mână de fructe se spală și se pune într-un borcan cu miere. Se adaugă 4 linguri de polen și se amestecă. Borcanul se dă la frigider și se ia câte o linguriță dimineața pe stomacul gol. Cătina este recomandată și celor care vor să eficientizeze efectul citostaticelor,dar și a altor medicamente,fără a avea efecte secundare.

Ciroza se ameliorează cu suc de cătină

Cei care au probleme cu funcția hepatică pot apela cu încredere la efectul vindecător al sucului de cătină. El ajută la regenerarea celulelor. Se stoarce o jumătate de cană cu fructe de cătină și se bea sucul lor de 3-4 ori pe zi înainte de mesele principale. Tratamentul trebuie însoțit de regim alimentar.


Citește și:

La ce este bun uleiul de cătină

De ce este bine să consumi cătină


Pulberea de cătină reface vasele de sânge

Cei care au venele și arterele slăbite și au un risc crescut de a suferi un accident vasculat cerebral pot încerca remediul cu pulbere de cătină. Aceasta redă elasticitatea vaselor de sânge și poate fi luată și de cei care vor să se refacă după un accident vascular cerebral. Pulberea se amestecă cu polen și miere și se ia câte o linguriță de 3 ori pe zi.

Cătina mai este recomandată și celor care suferă de:

Leucemie

Scleroză în plăci

Anemie

Hepatită

Infertilitate

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei