Ce efecte are țelina asupra corpului în diverse combinații alimentare 

În medicina alternativă, țelina este folosită, în special, pentru curățarea organismului de toxine. Însă acest ingredient natural are și alte efecte asupra corpului, însă totul ține de modul în care îl consumi.

Pe lângă faptul că elimină toxinele din corp,țelina întărește sistemul nervos,combate afecțiunile vezicii urinare,scade nivelul zahărului din sânge,normalizează tensiunea arterială,reduce colesterolul și ușurează simptomele reumatismului. În plus,țelina este un aliat de nădejde în curele de slăbit,deoarece este săracă în calorii. Cu toate acestea,nu este recomandată pentru consum persoanelor care au probleme renale și femeilor însărcinate.
 

Rețete pe bază de țelină pentru diverse afecțiuni

Țelină și lămâie contra colesterolului mărit

Ai nevoie de 3 lămâi,500 grame de țelină (tulpini și frunze) și 1 litru de apă.

După ce ai fiert apa,las-o să se mai răcească,după care spală bine lămâiele și taie-le felii cu tot cu coajă. Taie și țelina rondele,apoi amestecă lămâiele cu țelina într-un blender.

După ce amestecul s-a transformat într-o pastă cremoasă,adaugă apa. Pune compoziția într-un recipient,acoperă-l,și las-o așa peste noapte. A doua zi,strecoară lichidul și bea-l dimineața și seara,înainte de mesele principale,câte 500 ml.

Remediul se folosește zi de zi,timp de 2-3 luni.
 

Ceai de țelină contra reumatismului

Dacă suferi de reumatism,este indicat să bei în mod constant ceai de țelină.

Pentru preparare,ai nevoie de jumătate de litru de apă,în care se pun 20 de grame de frunze de țelină. Recipientul în care s-au adîugat ingredientele se acoperă și se pune pe foc. Se lasă să fiarbă 2-3 minute,după care se îndepărtează de pe aragaz și se lasă să se răcească.

Compoziția se strecoară,iar lichidul obținut se bea pe durata zilei. Pentru tratarea reumatismului,este indicat să bei câte 4 căni de ceai de țelină pe zi timp de 4-6 săptămâni.
 

Țelină și miere pentru refacerea organismului

Dacă ai o perioadă încărcată și te simți epuizată fizic,ajută-ți organismul să-și revină cu ajutorul unui amestec pe bază de țelină și miere.

Prepară rădăcină de țelină pe grătar și consum-o în combinație cu miere. Este indicat să optezi pentru această combinație alimentară zi de zi.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei