Ce poți trata cu sânziene 

Sânzienele sunt considerate simbolul luminii, căci le place mult soarele. Planta are florile mici, de culoare galbenă și un miros dulce, ca de miere. Planta este de ajutor în vindecarea a zeci de afecțiuni. Printre ele se numără infecțiile gâtului, dar și boli ale ficatului și ale rinichilor.

Afecțiuni ale tiroidei

Ceaiul de sânziene este un remediu eficient pentru persoanele care au afecțiuni ale glandei tiroide. Bei o cană cu ceai,timp de trei ori pe zi. Peste o lingură de flori uscate,torni apă fierbinte și lași la infuzat timp de 10-15 minute.

Totodată,ceaiulde sânziene este recomandat și pentru persoanele care suferă de afecțiuni ale ficatului.

Infuzia,dacă ai laringită

O gargară cu infuzie de sânziene este de ajutor în vindecarea laringitei,a faringitei,dar și a amigdalitei. Remediul este recomandat de trei-patru ori pe zi. Este indicat ca jumătate de oră după gargară,să nu mănânci și nici să bei apă. Infuzia o prepare dint două lingurițe de sânziene uscate,peste care torni 200 de ml de apă fierbinte.

Tinctura,de ajutor în cistite

O altă afecțiune care se poate vindeca și cu ajutorul sânzienelor este cistita. Trebuie să urmezi o cură de două săptămâni. Pui o lingură de tinctură,la jumătate de cană cu apă,de trei ori pe zi. Remediul îl cumperi de la magazinele naturiste. Tinctura este recomandată și în caz de infecții urinare,infecții ale rinichilor,dar și femeilor aflate la menopauză.


Mai citește și:

Ritualuri de dragoste de Sânziene

Remedii care domolesc durerile de cap


Pentru o piele delicată

Florile de sânziene pot fi folosite și ca tratament cosmetic. Poți face o baie,în care ai pus două-trei mâini de flori proaspete. Stai în cadă timp de 30 de minute. Baia este de ajutor pentru catifelarea pielii.

Grăbește vindecarea rănilor

Cicatricile,dar și rănile,se vindecă mai ușor,cu ajutorul unei creme pe bază de sânziene. Aplici de două-trei ori pe zi,până la vindecare. Pentru tratarea eczemelor,poți folosi suc pe care îl obții din stoarcerea plantei,pe care abia ai cules-o. Lași pe piele până se usucă. Este indicat să aplici de două-trei ori pe zi.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei