Ce poți trata cu scoarţă de copac 

Terapia cu scoarţă de copac sau silvoterapia poate preveni sau ameliora diferite afecţiuni. Printre acestea se numără reumatismul sau varicele, boli pentru care scoarţa de copac este un adevărat inamic.

Terapiile cu scoarţă de copac sunt cunoscute şi utilizate de sute de ani în medicina populară. De stejar,de cruşin,de castan ori de ulm sau mesteacăn,scoarţa de copac este de ajutor pentru sănătate,în unele cazuri rivalizând cu medicamentele.

Ulm şi mesteacăn,în caz de reumatism

Scoarţa de mesteacăn are proprietăţi detoxifiante şi este benefică în calmarea durerilor reumatice. Poate fi de folos şi în cazul infecţiilor urinare şi a litiazei urinare,datorită funcţiilor sale diuretice şi antiseptice.

Cea de ulm se poate folosi sub formă de decoct,tinctură sau comprese locale în cazul durerilor reumatice. Dar,acelaşi efect benefic îl poate avea şi când este vorba de ecezeme. Acţiunile sale sunt antioxidante şi detoxifiante asupra organismului. În plus,reduce inflamaţiile şi calmează durerile.

Castanul sălbatic,remediu împotriva varicelor şi hemoroizilor

Este cel mai cunoscut remediu naturist în cazul acestor două afecţiuni.  Din scoarţa de castan sălbatic poţi prepara o tinctură din 50 g pulbere de scoarţă,care se pun la macerat în 150 ml de alcool concentrat. Agiţi amestecul în fiecare zi înainte de a-l folosi. Poţi consuma zilnic câte 10 picături timp de două săptămâni.


Citeşte şi:

Sucul de cartofi tratează ulcerul,cancerul și bolile de plămâni

Remedii de casă pentru probleme digestive

Trioul alimentar care te fereşte de cancer


Salcia,de ajutor în mai multe afecţiuni

Datorită efectelor sale analgezice şi antiinflamatorii,scoarţa de salcie poate ajuta la scăderea febrei puternice,la ameliorarea durerilor reumatice,a durerilor de cap. Unii terapeuţi spun că scoarţa de salcie previne accidentele vasculare prin efectul de subţiere a sângelui.

Tinctura din coajă de salcie,pe care o poţi cumpăra de la orice magazin de medicină naturistă,ajută la diminuarea durerilor puternice din timpul ciclului menstrual. Poţi chiar tu prepara o tinctură astfel:  pui la macerat 20 g de scoarţă cu 100 ml alcool de 70 de grade,laşi de două săptămâni,timp în care o agiţi  zilnic. Iei câte 10 picături de 5 ori pe zi.

Cruşinul,împotriva obezităţii

Când spui „cruşin“,fie că este vorba de scoarţa copacului,fie de frunze,spui remediu împotriva constipaţiei,dar şi a obezităţii. Poţi prepara un decoct dintr-o lingură de pulbere de scoarţă la 200 ml apă fierbinte,laşi acoperit jumătate de oră,apoi mai fierbi la foc mic încă un sfert de oră. Bei cald înainte de culcare.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Ceaiurile de slăbit. Eficiente sau nu?

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei        

12 luni - 91 lei

" "