Ce să faci când te simți obosită și amețită 

Dacă te doare capul, nu suporți lumina, îți pierzi echilibrul și te simți slăbită, înseamnă că ești foarte obosită. Mulți oameni se confruntă cu oboseală și stări de amețeală și nu știu ce trebuie să facă, dar există câteva lucruri care te ajută să treci peste aceste simptome.


Ce trebuie să faci când te confrunți cu amețeală și senzație de oboseală

Bea apă

Se spune că deshidratarea poate provoca amețeala, ea putând să apară după o perioadă în care nu ai mai băut apă, mai ales după antrenamentul fizic. În plus, deshidratarea poate fi cauzată și de febră și vomă, deoarece este pierdută o cantitate mare de lichide din organism. Cantitatea de apă pe care trebuie să o bem de multe aspecte, dar recomandate sunt cel puțin 8 pahare pe zi. Primul pahar trebuie să-l bei imediat ce te-ai trezit. Este cel mai bun moment pentru hidratarea intregului corp, inclusiv  a creierului. De asemenea, bea apă și după ea ai terminat de băut cafeaua – astfel previi deshidratarea.

Respiră adânc

Se spune că deshidratarea, hipoglicemia și extenuarea pot să apară după amețeala de înainte și după antrenamentul fizic. Amețeala se produce în momentul în care  există un dezechilibru între dioxidul de carbon și oxigenul din organism. Dacă amețeala este cauzată de o problemă respiratorie, încearcă să te liniștești și să respiri adânc, făcând pauze între inspirație și expirație. În plus, ar trebui să te așezi pe pat sau scaun, să ții o mână pe abdomen, să ții gura închisă când ții aerul în plămâni, să expiri aerul după două-trei secunde, ușor. Este recomandat să repeți exercițiul de 10 ori.

Mănâncă ceva

Scăderea glicemiei poate provoca amețeala, mai ales la oamenii care suferă de diabet, ei fiind predispuși la amețeli și oboseală. În plus, senzația de foame crește riscul de apariție a amețelii. Din acest motiv, este recomandat să mănânci ceva (un baton de ciocolată sau o banană) când simți că te ia amețeala. Bune sunt și fructele bogate în apă, deoarece te hidratează.


Credit foto: www.healthline.com
S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "