Cea mai bună plantă care stopează dezvoltarea celulelor canceroase 

O folosești des la prepararea mâncărurilor, însă poate că nu știai că are proprietăți miraculoase asupra corpului. Specialiștii au descoperit că această plantă comună distruge până la 86% din celulele canceroase de la nivelul plămânilor.

Specialiștii au descoperit că pătrunjelul conține un compus cunoscut sub numele de apigenină care are puterea de a distruge până la 86% din celulele canceroase. Pe lângă această substanță,pătrunjelul mai conține și flavonoide,niște antioxidanți puternici care previn efectele nocive ale radicalilor liberi ce se găsesc în corp.

Pe lângă acești compuși importanți,pătrunjelul mai conține vitaminele A,c,B și K,cât și fier,magneziu,clorofilă și acizi esențiali.

Un studiu realizat de cercetătorii chinezi arată că apigenina inhibă dezvoltarea celulelor canceroase,în special la nivelul plămânilor,însă dacă este folosită în combinație cu medicamente antitumorale,are puterea de a stopa dezvoltarea cancerului de ovare,mamar,pancreatic,de colon și de prostată.

Pe lângă proprietățile sale anticanceroase,pătrunjelul crește nivelul oxigenului din corp,mărește cantitatea de antioxidanți din creier,reglează presiunea arterială și distruge infecțiile provocate de bacterii și fungi.

Cercetătorii atrag atenția că pătrunjelul uscat care se folosește adesea la prepararea mâncărurilor conține mai multă apigenină decât cel proaspăt,motiv pentru care este indicat să-l folosești cât mai des.

Pentru a beneficia de toate efectele pozitive ale pătrunjelului,cel mai indicat este să-l consumi sub formă de ceai:ai nevoie de 1-2 lingurițe de pătrunjel uscat sau de rădăcină de pătrunjel mărunțită,care se adaugă în 200 ml de apă fiart. Amestecul se mai lasă la fiert încă 5 minute,după care se ține la infuzat (acoperit) 15 minute. Apoi,se strecoară și se bea. Ca să obții efecte maxime,este indicat să bei câte 3 căni de ceai pe zi.
 

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei