Ceaiul din frunză de măslin, leac pentru bolile comune 

Sunt deja cunoscute beneficiile pe care le are asupra sănătății uleiul de măsline. Gătirea cu ulei de măsline este considerată cea mai bună modalitate prin care poți preveni afecțiunile cardiovasculare. Dar nu mulți oameni cunosc efectele pozitive pe care le are ceaiul din frunză de măslin.


Frunza de măslin este cunoscută ca o plantă tradițională cu proprietăți terapeutice, care oferă organismului compuși polifenoli naturali. În plus, măslinul mai poartă numele de ”copacul vieții”.

Potrivit mai multor studii recente, una dintre substanțele principale ale frunzelor de măslin este cunoscută sub numele de oleuropeină. Ea oferă proprietăți antifungice, antivirale și antibacteriene. De asemenea, a fost demonstrat că extractul de frunze de măslin este eficient în lupta împotriva microorganismelor cum sunt fungii, bacteriile și virușii, printre altele, care provoacă multe boli. Extrasul de frunze de măslin poate fi consumat zilnic sub formă de ceai.

Iată care sunt beneficiile consumului de ceai din frunze de măslin:

Reduce riscul de cancer

Frunzele de măslin au capacitatea de a încetini procesul angiogen care declanșează creșterea celulelor cancerigene. Substanța principală pe care o conțin – oleuropeina – oferă o proprietate antiangiogenică puternică, având în același timp efect antioxidant. Acesta previne reproducerea și atenuarea celulelor tumorale avansate.

Scade valorile ridicate ale tensiunii arteriale

Ceaiul din frunze de măslin are proprietăți antihipertensive care reduc valorile ridicate ale tensiunii arteriale și presiunea sângelui, prevenind în același timp riscul complicațiilor cardiovasculare.

Previne mâncărimile pielii

Frunzele de măslin au capacitatea de a rezista în fața atacurilor bacteriene, luptând împotriva infecțiilor, inclusiv pneumonie, hepatita B, meningită, tuberculoză, gonoree. Bea zilnic ceai din frunze de măslin pentru a preveni aceste posibile infecții.

Reîntinerește pielea

Conform studiilor, oleuropeina care se găsește în frunzele de măsline are capacitatea de a reduce roșeața pielii, îmbunătățind circulația sangvină și prevenind deshidratarea. În plus, frunzele de măslin sunt sursă bogată de antioxidanți și vitamina E, substanțe nutritive care previn multe afecțiuni dermatologice.

Întărește imunitatea

Frunzele de măslin conțin o cantitate mare de proprietăți antivirale. Ele au capacitatea de a preveni infecțiile și răceala. În plus, conțin o cantitate mare de substanțe puternice care luptă împotriva afecțiunilor provocate de microbi.  

Credit foto: www.pexels.com
S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "