Cele mai bune remedii pentru durerile de stomac 

Sistemul digestiv are mai multe fibre nervoase decât măduva spinării sau sistemul nervos periferic. De aceea, nu e de mirare că disconfortul în această parte a corpului poate fi atât de deranjant. Dacă suferi de arsuri la stomac, diaree, gastrită sau crampe stomacale, poți apela cu încredere la câteva remedii din natură.

 

Arsuri

 

Atunci când sfincterul care controlează trecerea alimentelor prin esofag în stomac nu se închide corespunzător,acizii din stomacurcă în esofag și provoacă o senzație de arsură. Acest disconfort este asociat cu consumul de alimente condimentate sau grase,dar poate avea și alte cauze,de exemplu,purtarea unei perechi de pantaloni foarte strânși. Neplăcerea poate apărea și din cauza unor anumite tipuri de medicamente,cum sunt antidepresivele,ori a unor afecțiuni medicale,cum sunt herniile.

Deoarece arsurile la stomac sunt adesea cauzate de un exces de acid,unul dintre cele mai eficiente remedii naturale este bicarbonatul de sodiu,care are potențialul de a neutraliza acizii din stomac. Se amestecă o linguriță de bicarbonat de sodiu în 250 ml de apă și se bea conținutul. Alte remedii naturale eficiente pentru arsurile la stomac includ consumul unei banane sau a unei cești de ceai de ghimbir înainte de masă.

 

Diaree

 

Poate fi cauzată de o serie de factori diferiți,de la infecții microbiene și antibiotice,până la alimente și stres. Medicii spun că cei mai mulți oameni suferă de cel puțin două crize de diaree pe parcursul unui an. Dacă diareea continuă mai mult de 48 de ore,este însoțită de febră sau conține sânge,mergi de urgență la medic.

Din moment ce diareea indică adesea un dezechilibru între bacterii bune și cele rele din intestine,unele dintre cele mai eficiente remedii naturale sunt probioticele care se găsesc în iaurt,alimentele fermentate,precum și în suplimente. Este important să crești aportul de lichide dacă suferi de diaree,pentru a evita deshidratarea.

 

Gastrită

 

Este o inflamație a mucoasei stomacului și se poate transforma în ulcerar dacă nu este tratată. Simptomele includ dureri de stomac și balonare,greață,arsuri la stomac. Mai multe tipuri de alimente,inclusiv broccoli și usturoiul au în componența lor o substanță numită sulforafan,despre care oamenii de știință spun că inhibă creșterea bacteriilor Helicobacter pylori din mucoasa stomacului și a intestinelor. Unele alimente,precum iaurt,conțin bacterii probiotice ce pot recoloniza intestinul cu bacterii sănătoase,în timp ce ghimbirul,turmericul și oțetul de mere pot fi capabile să amelioreze simptomele neplăcute asociate cu gastrita.

 

Crampe stomacale

 

Pot fi cauzate de mulți factori minori,cum sunt constipația sau diareea,intoleranța alimentară și gazele intestinale. Ceaiul de mușețel este un bun remediu în această problemă de sănătate,deoarece conține antispasmodice naturale care relaxează mușchii mucoasei stomacului și a tractului intestinal. Alte remedii naturale includ ceaiul de rădăcină de ghimbir sau ceaiul de mentă.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei