Cele mai ciudate remedii antice 

Ți-ai imaginat vreodată cum ar fi să trăiești în trecut? Un aspect la care poate nu te-ai gândi ar fi leacurile la care ai apela sau care ți s-ar recomanda. Dacă ești curioasă care erau cele mai trăznite soluții de redobândire a stării de bine, citește cele ce urmează!

Letargia era tratată prin strănut

În secolul al XIV-lea cei care se simțeau lipsiți de energie erau sfătuiți să stea în preajma unor personae care vorbesc pe un ton ridicat. De asemenea,erau de ajutor masarea viguroasă a palmelor și a tălpilor,precum și stimularea strănutului cu o pană sau un pai.

Șoareci contra durerilor

Când erau chinuiți de dureri de dinți,vechii egipteni foloseau șoareci pentru a crea un remediu sub formă de pastă pe care-l aplicau pe locul dureros. Și în Anglia elisabetană erau utilizați în caz de negi,tuse convulsivă,varicelă.

Pâinea mucegăită grăbea vindecarea rănilor

Tot în Egiptul Antic se mai folosea un remediu bizar:mucegaiul format pe suprafața pâinii. Despre acesta se știa că dezinfectează rănile. De altfel,peste ani,Loius Pasteur a descoperit că fungi pot să stopeze evoluția afecțiunilor cauzate de bacterii.

Arsenicul și pânza de păianjen,leacuri ale malariei

Secole de-a rândul arsenicul a fost folosit în medicină. De pildă,în medicina tradițională chineză era cunoscut ca Pi Shuang și era recomandat în prevenirea malariei,în dizenterie,astm,ulcer,sifilis,gingivită,ca antiinflamator și la eliminarea paraziților. Pentru prevenirea malariei,era folosit un vechi leac britanic,o tabletă pe bază de pânză de păianjen. În tratarea malariei era recomandat uneori și consumul păianjenului ca atare.

Sângele de liliac,util în infecții oculare

În vechime,egiptenii erau convinși că infecțiile oculare și orbirea,atât de frecvente din cauza epunerii la soare și a furtunilor de nisip,pot fi prevenite și trarate prin aplicarea de sânge de liliac. Din moment ce se știa că liliecii au o vedere nocturnă foarte bună,se credea că,prin intermediul sângelui se transfer această calitate și suferinzilor.

Mercurul,folosit pentru tratarea sifilisului

În prezent,mercurul este cunoscut ca o substanță toxică,dar în antichitatea greacă și persană se credea că îi conferă celui care îl consumă în cantități foarte mici abilitatea de a merge pe apă. Din perioada Renașterii și chiar până în secolul trecut a fost utilizat pentru vindecarea unor boli cu transmitere sexuală,ca sifilisul.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei