Combinația-minune care poate salva vieți 

Un grup de oameni de știință de la Universitatea din Michigan, SUA, a ajuns la concluzia că o combinație între două ingrediente folosite cu precădere în bucătărie poate proteja organismul de cancerul de sân. Ce este și mai interesant este faptul că același amestec îi poate ajuta chiar și pe pacienții cu această boală.

Chiar dacă turmericul este o plantă medicinală foarte puternică,atunci când este consumată pe cale orală,organismul nu poate absorbi substanțele nutritive ale acesteia la maximum din cauza metabolismului prea rapid.

Cu toate acestea,piperul negru are capacitatea de a crește nivelul de absorbție a turmericului,de până la 200%,ceea ce înseamnă că această combinație poate proteja organismul de infecții,inflamații și cancer.

 

Reduce inflamația și atenuează durerea

 

Curcumina și piperina sunt două ingrediente active găsite în aceste plante și au capacitatea de a influența peste 700 de gene diferite. În plus,ele pot inhiba sinteza și activitatea generală a unor enizme care duc la dezvoltarea inflamațiilor.

 

Luptă împotriva cancerului

 

Câteva studii efectuate recente au demonstrat că piperina,compusul activ care se găsește în piperul negru,face ca curcumina,compusul activ din turmeric,să fie de 1.000 de ori mai puternic.

Pe de altă parte,numeroase studii au confirmat că turmericul are proprietăți foarte puternice anticancer. Însă dacă nu se află în prezența piperinei,proprietățile curative ale turmericului sunt foarte scăzute.

Potrivit unui studiu publicat în „Breast Cancer Research and Treatment Journal“,oamenii de știință au demonstrat eficiența piperului negru în combinație cu turmeric în eliminarea celulelor canceroase.

 

Ideal în depresiei

 

Totodată,  substanțele active din piperul negru și turmericau proprietăți antideprimante puternice. Ele pot crește în mod semnificativ nivelul de dopamină și serotonină din creier,prevenind activitatea mono-aminoxidazei (enzimă care poate duce la declanșarea depresiei,atunci când nivelul ei este neobișnuit de mare).

 

Te ajută să pierzi în greutate

 

Piperul negruși turmericul pot fi de ajutor în pierderea în greutate. Piperul negru este bogat în piperină,substanță termogenică. Cu alte cuvinte,accelerează metabolismul și crește numărul de calorii pe care le putem arde natural. Unii oameni de știință sustin că această combinație duce la senzația de sațietate (suprimă pofta de mâncare). Turmericul și piperul negru poate fi folosit ca o completare la aproape orice mâncare.

 

Cum folosești combinația

 

Doza recomandată:1/2 linguriță de turmeric și 1/4 linguriță de piper negru. Se amestecă și se bea cu apă,de 2 ori pe zi (dimineața și seara).

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Soluții eficiente ca să te încălzești rapid-nr.3(481)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei         

12 luni - 91 lei

" "