Cum să te ferești de radiațiile emise de telefonul mobil 

Cu toate că ne este extrem de util, folosirea în exces a telefonului mobil poate avea efecte nocive grave asupra corpului. Iată la ce te expui când vorbești la telefon și cum poți reduce din impactul pe care îl pot avea radiațiile asupra ta.

Cum te afectează radiațiile emise de telefonul mobil

Cu cât te expui mai mult la radiațiile emise de telefonul mobil,cu atât ai un risc mai mare să suferi de:

-oboseală cronică
-depresie
-probleme neuronale
-stres cronic
-insomnie
-palpitații ale inimii
-dureri de cap sau migrene

În plus,expunerea pe termen lung la radiațiile emise de telefonul mobil crește riscul apariției cancerului,duce la distrugerea ADN-ului și slăbește sistemul imunitar. Potrivit Agenției Internaționale de Cercetare a Cancerului,radiațiile telefonului mobil sunt considerate a fi un factor de risc pentru apariția cancerului. Specialiștii susțin că telefonul mobil este mai periculos pentru sănătate chiar și decât fumatul sau decât expunerea la azbest.
 

Ce poți face pentru a te feri de radiațiile emise de telefonul mobil

Specialiștii au descoperit că rozmarinul și uleiul esențial de rozmarin sunt eficiente în combaterea efectelor nocive ale radiațiilor emise de telefonul mobil. Această plantă conține antioxidanți puternici (carnosol și acid carnozic) care au capacități remarcabile în protejarea corpului în fața activităților mutagenice. De asemenea,acidul rozmarinic din compoziția rozmarinului susține sistemul imunitar în fața radicalilor liberi produși de corp din cauza expunerii la radiații și încetinește producția toxinelor în corp.
 

Cum să folosești rozmarinul pentru efecte maxime

Îl poți consuma sub formă de ceai,care se prepară din 2-3 lingurișe de rozmarin uscat la 2 căni cu apă clocotită. Se lasă la infuzat 5-10 minute,după care se strecoară. Se bea câte o cană de ceai de rozmarin în fiecare zi.

Poți folosi și o combinație de ulei de rozmarin cu ulei de jojoba,de cocos sau de avocado. Amestecul obținut se aplică pe talpă și se masează bine pînă când intră în piele. De asemenea,poți recurge și la aromoterapie,o modalitate bună de a inhala uleiul de rozmarin.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Ceaiurile de slăbit. Eficiente sau nu?

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei        

12 luni - 91 lei

" "