De ce să consumi coajă de lămâie 

În timp ce sucul de lămâie este folosit ca remediu în combaterea multor probleme de sănătate, coaja acestui fruct nu este atât de populară, însă are beneficii nebănuite asupra sănătății.

Află de ce este bine să folosești coaja de lămâie la prepararea mâncărurilor.
 

Protejează împotriva cancerului de colon

Coaja de lămâie conține un tip de flavonoide care inhibă creșterea și dezvoltarea celulelor canceroase de la nivelul colonului. De asemenea,din coaja acestui fruct nu lipsesc nici hesperidina și diosmina,două substanțe care previn apariția acestei afecțiuni.
 

Previne cancerul de prostată

Studiile arată că un remediu pe bază de coajă de lămâie combate în mod eficient tumorile de prostată-reduce în volum tumorile și induce moartea acestora,protejând astfel organismul de posibilele complicații ce pot apărea.
 

Te ajută să-ți menții greutatea sub control

Coaja de lâmâie te ajută să-ți menții greutatea sub control,întrucât conține polifenoli,care suprimă depozitarea caloriilor sub formă de grăsimi și previne hiperlipidemia (acumularea de grăsimi la nivelul ficatului)/
 

Îmbunătățește rezistența la insulină

Când celulele corpului nu ma răspund la acțiunile hormonului insulinic,nivelul zahărului dîn sânge crește peste limitele normale,ceea ce înseamnă că există un risc mare de apariție a diabetului. Însă consumul constant al cojii de lămâie împiedică acumularea de grăsimi în jurul abdomenului,ținând sub control nivelul glicemiei din corp.
 

Reduce riscul apariției afecțiunilor cardiovasculare

Coaja de lămâie este și o sursă importantă de vitamina C,ceea ce înseamnă că are excelente proprietăți antioxidante. Astfel,efectele nocive ale radicalilor liberi sunt reduse la minimum,la fel ca și riscul de a suferi de boli grave,precum afecțiunile cardiovasculare.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Soluții eficiente ca să te încălzești rapid-nr.3(481)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei         

12 luni - 91 lei

" "