Este zahărul din nucă de cocos mai sănătos? 

Zahărul este inamicul numărul 1 al organismului uman, sau cel puțin așa s-a dovedit până acum. Consumul de zahăr ne îmbătrânește pielea și ne adaugă kilograme în plus. Cum mereu încercăm să găsim variante mai sănătoase la zahărul din sfecla de zahăr, iată că specialiștii în nutriție au și găsit una. 

Zahărul din nucă de cocos este din ce în ce mai recomandat,mai ales în dietele de slăbire.

Principalele diferențe între zahărul din nucă de cocos și alți îndulcitori naturali

Deși se consideră că mierea de exemplu este o alternativă mai bună la zahărul din sfecla de zahăr,de fapt,lucrurile nu stau tocmai așa. S-a dovedit că mierea are aceleași efecte asupra corpului nostru precum are zahărul,conținând o cantitate similară de glucoză și fructoză,care ajunge în corp în aceeași măsură.

S-a demonstrat  însă că zahărul din nucă de cocos conține cea mai mică doză de fructoză. De exemplu,dacă zahărul obținut din sfecla de zahăr conține 50% fructoză,cel din nucă de cocos are doar 40% fructoză.

Zahărul din nucă de cocos,superior din punct de vedere nutritiv

Deși majoritatea îndulcitorilor naturali nu au valori nutritive foarte bune,conținând în mare parte calorii goale,zahărul din nucă de cocos este o excepție.

Nutrienții pe care îi găsim în zahărul din nucă de cocos sunt în mare parte minerale din fier, zinc, potasiu,precum și mai mulți antioxidanți cu beneficii asupra sănătății.

Ajută la menținerea unei greutăți optime

În plus,acest zahăr din cocos conține o fibră cu rol foarte important în menținerea unei anumite greutăți corporale. Este vorba despre inulină,care încetinește absorbția de glucoză,ceea ce explică de ce zahărul din nucă de cocos are un index glicemic mai scăzut decât zahărul obișnuit.


S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei