Leacuri din natură cu proprietăți asemănătoare pastilelor 
Înainte de existența industriei farmaceutice, oamenii obișnuiau să se folosească de leacurile din natură pentru a se trata de diverse afecțiuni. Chiar și în prezent, pentru cei care au sensibilitate la anumite medicamente, există plante care îi pot ajuta să își îmbunătățească starea de sănătate.


Oregano, bun împotriva bacteriilor

Atât planta, cât și uleiul de oregano dau savoare preparatelor, având totodată și proprietăți benefice asupra sănătății. Luptă împotriva bacteriilor, prevenind astfel infecțiile, ajută la îmbunătățirea digestiei și la scăderea în greutate. Consumă-l în salate, preparate și sucuri naturale de fructe.

Cidrul de mere are proprietăți antiseptice

Acesta se comportă destul de asemănător cu un antibiotic, alcalinizând în mod natural organismul. Ține greutatea sub control, micșorează nivelul colesterolului și scade riscul formării cancerului.Are proprietăți astringente

Mierea, plină de antioxidanți

Cei din Roma Antică obișnuiau să folosească mierea pe câmpul de luptă pentru tratarea rănilor și pentru a preveni infecțiile. Civilizațiile din întreaga lume consideră mierea ca fiind un antibiotic natural, cu proprietăți antimicrobiene, antiinflamatoare și antiseptice. O enzimă găsită în miere determină eliberarea peroxidului de hidrogen, prevenind astfel infecțiile și înmulțirea bacteriilor. Elimină toxinele din sânge și ajută ficatul să funcționeze mai bine. Pentru întărirea imunității, combină mierea cu scorțișoară. Ai grijă de unde procuri mierea, deoarece poate fi pasteurizată, proprietățile sale fiind reduse în acest caz.

Uleiul de cocos, bun pentru tiroidă

Este extrem de bun pentru organism, are proprietăți antifungice și antimicrobiene, fiind plin de antioxidanți pe care nu-i mai găsești nicăieri  în natură. Uleiul de cocos întărește sistemul imunitare, echilibrează funcțiile glandei tiroide, reglează colesterolul și nivelul zahărului din sânge. Îl poți folosi intern, cât și extern. Poți adăuga o linguriță de ulei de cocos chiar și în cafea, pentru a avea mai multă energie întreaga zi.


S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "