Nucile verzi, doctorii inimii tale 

Știai deja că nucile sunt indicate pentru scăderea colesterolului deoarece conțin acizi grași Omega-3. Însă, la fel de bune, sunt și nucile verzi. Uite bine de ce este indicat să faci o cură cu aceste fructe!

Nucile verzi nu pot fi consumate crude,ci doar preparate,după ce le este îndepărtată coaja verde. Aceasta nu trebuie aruncată,deoarece este benefică în tratarea afecțiunilor dermatologice. Nucile verzi pot fi consumate în două feluri,sub formă de dulceață,sau sub formă de lichior. Pentru a prepara dulceață trebuie să îndepărtezi coaja de la nuci. Se amestecă nucile cu zahăr,apă și suc de lămâie și se fierb până când siropul se încheagă. Pentru sirop ai nevoie de 20 de nuci verzi taiate felii,1 l de alcool,1,5 l de apă,400 g zahăr și scorțișoară după gust. O parte din apă și alcool se amestecă cu nucile și se pune într-o damigeană. Se lasă 10 zile agitând din când în când damigeana. Se strecoară,iar esența de nuci se amestecă cu celelalte ingrediente. Se pune în sticle și se consumă după 4 săptămâni.

Nucile verzi conțin săruri minerale (cum este cupru și zinc),provitamina A,vitamine din complexul B,vitaminele C,E,F,P.  Chiar dacă nucile sunt mai bogate din punct de vedere caloric decât carnea,ele conțin mai puține toxine.


Citește și:

De ce sunt bune nucile pentru sănătate

Slăbește cu nuci și semințe


Benefice pentru inimă

Nucile sunt o sursă importantă de antioxidanți. Aceștia nu doar că reduc colesterolul din sânge,dar reglează și tensiunea arterială. De asemenea,consumate constant,ele întăresc pereții vaselor de sânge și scad riscul de producere a infarctului miocardic,și a altor,afecțiuni cardiovasculare cu 30%. Cel mai indicate sunt după mesele ce abundă în preparate grase,deoarece mai atenuează din efectele nocive asupra organismului.

Bogate în cupru

Poate nu știai,dar această substanță este esențială dacă vrei să previi anemia,reumatismul sau artroza. În plus,acizii grași Omega-3,în combinație cu fitosterolul și antioxidanții din nuci sunt un bun mod natural de prevenție a cancerului de sân,și chiar tratare,reducând dimensiunea tumorilor. Nu trebuie uitate nici benecifiile asupra fertilității masculine,nucile verzi,fiind indicate în caz de impotență și sterilitate.

Coaja nucilor ameliorează varicele

După ce ai curățat nucile pentru dulceață nu arunca coaja lor,deoarece este de mare ajutor în ameliorarea varicelor. Amestecați-o cu alcool pur și lăsați-o la macerat 10 zile. După ce ai strecurat tinctura o aplici pe zonele cu probleme și vei vedea că ușor,ușor varicele nu vor mai fi la fel de vizibile. Și negii pot fi vindecați cu coajă de nuciverzi. Masează-i ușor cu coaja proaspăt tăiată de 3 ori pe zi timp de o săptămână.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei