Oregano, un condiment care te apără de boli 

Află secretele din spatele acestui condiment îndrăgit de mulţi şi de ce este recomandat pentru sănătate. Iată ce beneficii are!

Este una dintre cele mai sănătoase şi gustoase plante şi merită să fie inclusă în alimentaţia ta.  Oregano este bogat în fier,mangan şi alte minerale importante pentru sănătate. Din punct de vedere al conţinutului de fibre este cam pe aceeaşi poziţie cu cicoarea. Fibrele sunt extrem de importante pentru sănătate,întrucât ameliorează digestia;i previn balonarea.

În plus,oregano este sursa importantă de acizi Omega 3,benefici dacă vrei să ai o inimă sănătoasă și un nivel al colesterolului care să fie în limite normale. Astfel,vei preveni un eventual atac de cord sau un atac cerebral.

Este apreciat și datorită proprietăţilor sale antibacteriene. Planta conține timol și carvacrol,două uleiuri cu o remarcabilă putere de combatere a bacteriilor. Se pare că oregano ar fi de fapt cea mai bună variantă în tratarea Giardiei,o boală intestinală cauzată de parazitul Giardia.

Cercetările arată că un gram de plantă proaspătă este un antioxidant de 42 de ori mai activ decât merele,de 30 de ori mai benefic decât antioxidanții din cartofi și de 4 ori mai activ decât afinele,ceea ce înseamnă că-ți vei menține frumusețea și sănătatea pentru o perioadă mai lungă de timp.

Citește și:

Mirodenii la ghiveci

Strugurii fac minuni pentru pielea ta

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "