Oțetul de mere, de ajutor în bolile digestive 

Banalul oțet de mere nu este util numai în salate sau ca remediu de încercat în răceli, ci și pentru neplăceri digestive, balonare și arsuri stomacale.

Durerile de gât și tusea

Dacă nu-ți mai dau pace durerile de gât sau tusea,nu e nevoie să bei mai mult sirop sau să iei cutii întregi de pastile de supt. Mixează o lingură de oțet de mere,trei lingurițe de miere,o lingură de praf de ardei iute,un pahar cu apă caldă. Primele două ingrediente ale remediului au proprietăți antibacteriene,iar ardeiul iute conține capsaicină,care alungă durerea. Dacă la baza inflamației gâtului stă o alergie,leacul acesta cu oțet de mere are efectul de a descongestina.

Balonarea și arsurile de stomac

Tot oțetul de mere are darul de a stimula digestia și secreția de bilă,fiind de ajutor în caz de balonări,constipație,arsuri stomacale. Diluează o linguriță de oțet într-un pahar de apă sau de ceai și bea acest amestec înainte de mesele principale. Dacă ți se pare că are un gust greu de suportat,adaugă puțină miere,eficientă și ea în situația în care vrei să scapi de constipație. Luat după masele copioase,acest remediu previne indigestia.

Extrasfat

Micozele unghiilorse pot trata prin învelirea degetului afectat cu un tifon îmbibat în oțet de mere și menținerea compresei peste noapte.

Acnea și porii dilatați

Acest oțet face minuni pentru ten,având puterea de a închide porii,catifela pielea,estompa ridurile și elimina sebumul. Toate acestea se datorează faptului că oțetul de mere reface pH-ul pielii. În plus,conține și betacaroten care previne degradarea tenului pe viitor. Data viitoare când vrei să scapi de acnee și pete,îmbibă o bucată de vată în oțet de mere îndoit cu apă și curăță fața,tamponând mai mult zona cu probleme.

Știai că…

… dantura de pe care petele se încăpățânează să dispară după periaj se curăță ușor cu oțetul de mere? Clătește gura cu un amestec preparat dintr-o linguriță de oțet de mere și un pahar cu apă rece. Este și o soluție cu care poți obține dinți mai albi.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei