Plante care stimulează fertilitatea 

Când un cuplu se confruntă cu probleme de infertilitate, încearcă diferite tipuri de tratamente pentru a putea concepe un copil,  ignorând eficiența multor ajutoare din natură care pot stimula fertilitatea.

 

Mielăreaua

 

Cunoscut și sub denumirea de fructul castității (Vitex agnus-castus),mielăreaua este un copac mediteranean,care conține flavonoide și terpenoide ajutând la echilibrarea hormonilor din organism,Mai mult,dacă ai menstruația neregulată sau ai probleme de ovulație din cauza unui dezechilibru hormonal,mielăreaua este un ajutor de nădejde.

 

Trifoiul roșu

 

Este o altă plantă comună folosită de secole pentru a spori ovulația. Trifoiul roșu este bogat în calciu,proteine și vitamine din complexul B. Fitoterapeuții recomandă consumul unei cești de  ceai de trifoi roșu zilnic. Aceștia avertizează însă că nu trebuie consumat înaintea procedurilor chirurgicale,pentru că subțiază sângele.

 

Extractul din cartofi sălbatici

 

În cartofii sălbatici se găsește diosgenin,o substanță care îmbunătățește libidoul,sporește ovulația și ameliorează simptomele menopauzei.

 

Rădăcină de Dong Quai

 

Dong Quai este o plantă chinezească,ce are un miros și gust plăcut și care este utilizată în ameliorarea unor probleme ale femeilor,cum sunt sindromul premenstrual,crampe menstruale și simptomele menopauzei. În plus,planta este foarte eficientă în reglarea ovulației.

 

Lemnul-dulce

 

Rădăcină de lemn dulce este folosită ca medicament într-o gamă largă de afecțiuni,cum sunt întărirea sistemului imunitar,reducerea inflamației,protejează ficatul,reglează ovulațiași echilibrează producția hormonală în organism.

 

Florile de hamei

 

Originare din Europa și Asia de Vest,florile de hamei sunt cunoscute pentru proprietățile lor de a stimula fertilitatea. Folosite ca ingredient principal în producțiile de bere,acestea nu sunt recomandate femeilor care suferă de depresie.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite


Ultima ediție
Click! pentru femei

Alimente care grăbesc îmbătrânirea-nr.46(472)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei  

12 luni - 91 lei