Plante care taie pofta de mâncare 

Unele plante au proprietăți-minune și în lupta cu kilogramele. Îți dau senzația de sațietate și te ajută să nu mai mănânci așa de mult. Mătasea de porumb este una dintre ele.

Uită de pilulele miraculoase care îți permit să mănânci oricât de mult,cu promisiunea că nu te îngrași,ba mai mult,slăbești! Acestea îți slăbesc sistemul imunitar și nu doar că nu îți topesc kilogramele,dar te fac vulnerabilă în fața efectului Yo-yo. Adică te poți îngrașa mai mult după ce termini tratamentul cu pilulele care conțin substanțe menite să taie apetitul.

De aceea,te sfătuiesc să optezi pentru metode mai prietenoase,care nu amenință sub nicio formă sănătatea. Poți încerca,în cure de câteva săptămâni,terapii cu plante medicinale. Dintre cele mai eficiente se numără mătasea de porumb,anghinarea,păpădia,sunătoarea,cicoarea.  

Când dietele și programul de mișcare parcă nu mai dau randament,încercă să „miști“ acul cântarului cu ceaiuri și preparate din plante care taie senzația de foame,satură rapid și accelerează metabolismul.

Mătasea de porumb stoarce apa din țesuturi

Obezitatea poate fi combătută într-un mod sănătos cu mătase de porumb. Substanţele pe care le conține,denumite mucilagii,au rolul de a absorbi surplusul de apă din organism. Ceaiul din mătase de porumb completează un regim alimentar echilibrat. Sunt necesare două-trei căni de ceai pe zi,băute încet,câte o înghiţitură.

Anghinarea inhibă pofta de dulce

Anghinarea asigură aproximativ un sfert din doza zilnică recomandată de fibre ce reglează indexul glicemic din sânge. De asemenea,normalizează metabolismul şi ajută la controlarea apetitului.

În plus,această plantă intensifică arderile și reglează pofta de mâncare.Este suficient să bei o cană cu ceai dimineața,după micul dejun,apoi încă una pe parcursul zilei. Poți prepara decoctul dintr-o lingură de plantă uscată și mărunțită cu 300 ml de apă clocotită.

Rădăcina de cicoare reduce apetitul

Calităţi anorexigene ale rădăcinii de cicoare se manifestă prin diminuarea senzaţiei de foame.

În plus,cicoarea completează o dietă de slăbire,deoarece are acţiune depurativă,dar este şi un bun laxativ.

Pentru rezultate vizibile,este necesar să bei ceai din rădăcină de cicoare cu o jumătate de oră înaintea mesei.

Plante care ard grăsimile

Multe dintre noi acumulăm kilograme în exces din cauză că organismul nu metabolizează bine grăsimile din alimente.

Sunătoareajocă un rol important în metabolizarea lipidelor. Poţi face un decoct din 15 g de sunătoare uscată la 250 ml de apă. Bea acest ceai înaintea meselor principale.

Salvia şi păpădiastimulează secreţia biliară şi contribuie la buna digestie a grăsimilor. Infuzia de salvie cu păpădiese prepară din 25 g de plante uscate la o cană cu apă clocotită. Se pot consuma până la trei căni cu ceai pe zi.

Ardeiul iuteconţine capsaicină,substanţă care îi dă ardeiului proprietăţi de accelerare a arderilor în organism.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei