Plante care-ți dau energie 

Oboseala și lipsa de energie pot fi un răspuns normal care apare după ce-ai depus un efort fizic ori pot fi cauzate de stresul psihologic, social sau fizic. Plantele te pot ajuta să scapi de această stare și să-ți revii într-un timp scurt.

Plantele aromatice care îți oferă energie sunt numite adaptogene. Acestea influențează glandele suprarenale,care produc și hormoni ce reglează metabolismul,reacția la stres,sistemul imunitar și multe alte funcții ale corpului. Adaptogenii ajută organismul să răspundă la factorii de stres de mediu,cresc rezistența sistemului imunitar și te revitalizează. Aceste plante conțin substanțe chimice puternice,motiv pentru care este bine să consulți medicul înainte să le folosești.

 

Lemnul-dulce

 

Lemnul-dulcesau Glycyrrhiza glabra este o plantă perenă cu tulpina lemnoasă și flori violet. Rizomii sunt bogați în flavonoide și saponine și sunt folosiți în tratarea tusei,ulcerului gastric și a tulburărilor pielii. Fitoterapeuții recomandă lemnul-dulce persoasnelor care se simt mereu obosite. Consumul excesiv de lemn-dulce poate duce la hipertensiune arterială,de aceea nu-l folosi mai mult de șase săptămâni. Planta nu este recomandată gravidelor,celor cu boli de ficat sau de rinichi ori suferinzilor de diabet zaharat.

 

Ginkgo Biloba

 

Planta îmbunătășește fluxul de energie la nivel celular prin creșterea producției de adenozin trifosfat în corp. Această substanță ajută creierul în metabolizarea glucozei pentru energie,care îmbunătățește funcția mentală.

 

Ceaiul verde

 

Conține cafeină și,prin urmare,funcționează ca un stimulent ușor. În loc să consumi băuturi acidulate în mijlocul zilei,bea o ceașcă de ceai verde. Acesta îți dă un plus de energie pentru a duce la capăt toate sarcinile și oferă,de asemenea,beneficii pentru sănătate.

 

Atenție! Folosește-le doar ocazional

 

Utilizarea acestor plante ocazional nu este dăunătoare,dar dacă te simți în mod constant obosită,este bine să mergi la medic pentru un control amănunțit. Totodată,fă anumite modificări în dietă. Elimină cofeina,zahărul și aditivii din dieta ta și vei fi surprinsă de cât de mult se va îmbunătăți nivelul tău de energie.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei