Plante medicinale pentru curățarea colonului 

Menta este relaxantă și ajută la tratarea problemelor digestive. De asemenea, îmbunătățește absorbția de substanțe nutritive și are grijă de intestine.

Un colon curat este considerat a fi esențial pentru menținerea sănătății și echilibrului corpului tău. Așadar,detoxifierea te va ajuta să te simți mai bine.  În continuare vei descoperi cum îți poți curăța colon cu ajutorul plantelor medicinale. 

Importanța curățării colonului

Alimente sărace în nutrienți,puține fibre,probleme digestive... Toate astea au un impact puternic asupra colonului tău.

Nu știi cu adevărat care este funcția colonului? Acesta extrage sarea și reziduuri,menține un echilibru metabolic și extrage vitamina K și alte vitamine. Este foarte important,deoarece ajută la îmbunătățirea sănătății tale. Dacă există prea multe toxine acumulate în colon,poți sesiza efectele imediate: epuizare,sănătate precară,inflamații intestinale.

Plante medicinale bune pentru curățarea colonului

Cum pot plantele medicinale să ajute la echilibrarea colonului? Ușor. Proprietățile acestora au rol de a curăța și de a ajuta la îngrijirea colonului și a intestinelor. Pentru a te simți bine nu trebuie decât să bei zilnic o cană de ceaidin una din plantele următoare. Asta este o resursă ușoară care completează o dietă sănătoasă și un stil de viață echilibrat.

1. Anason

Acesta este un remediu simplu care reglează funcțiile intestinale și digestive și,de asemenea,protejează intestinul și colon. Este bine să bei un ceai de anason după masa principală,deoarece promovează digestia și absorbția substanțelor nutritive vitale. Trebuie doar să adaugi o lingură de anason la o cană de apă fierbinte. Îți va plăcea!

2. Mentă

Menta este o plantă cu multe calități,aproape toate dintre ele fiind legate de sistemul digestiv.  Îmbunătățește absorbția nutrienților și are grijă de intestine. 

3. Mușețel

Cine nu se simte bine după ce bea o ceașcă de ceai de mușețel? Este incredibil de sănătos și produce efecte benefice atât la interior,cât și la exterior. Acesta scade inflamația,vindecă și revitalizează. O ceașcă de ceai de dimineață este un bun mod de a incepe ziua.

4. Fenicul

Ceaiul de semințe de feniculeste una dintre cele mai sănătoase și ușor de digerat băuturi. Acesta are o aromă de lemn dulce pe care o vei iubi și care te va face să te simtț mai bine. Este antispasmodic,anti inflamatori și are rol de protecție a sistemului digestiv. Este perfect atunci când te simți prea plin sau balonat,ușor obosit sau ai senzație de rău. Dacă bei ceai de fenicul după fiecare masă te vei simți mai bine. Nu ezita,este întotdeauna o opțiune bună.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei