Plantele decorative care te scapă de boli 

Îți înfrumusețează și îți parfumează grădina, dar mai au o calitate de necontestat: aceea de a fi excelente leacuri naturale pentru diverse afecțiuni. Vorbim despre multe dintre florile din grădină.

Trandafirul,remediu contra amigdalitei

Infuzia obținută din petale de trandafir are rol dezinfectant,de aceea este bines ă faci gargara cu aceasta,dacă suferi de dureri în gât. Faci gargară de 3-4 ori pe zi,până când te însănătoșești. Dacă suferi de anxietate,insomnie și de migrene,apelează tot la petalele de trandafir. Pune-le într-un vas cu apă,pe care îl lași în camera în care te odihnești. La fel de eficient este și uleiul esențial de trandafir.

Lavanda,împotriva indigestiei

O floare pe cât de frumoasă,pe atât de folositoare pentru sănătatea ta,căci te scapă de insomnie,ameliorează durerile de cap şi ajută la eliminarea toxinelor din organism.

Totodată,ceaiul de lavandă reduce stările de anxietate,dar este şi de ajutor dacă suferi de indigestie. Lavanda preferă locurile luminoase din grădină şi se adaptează uşor mai ales în zonele de deal şi în cele montane. Creşte în tufe şi preferă un sol umed.

Bujorul luptă cu crampele menstruale

Femeile care suferă de crampe menstruale pot apela la ceaiul de flori de bujor,care are un efect calmant. Peste o lingură de flori uscate,torni 250 de ml de apă fierbinte și lași la infuzat timp de 20 de minute. Remediul este eficient și pentru persoanele care suferă de infecții ale căilor respiratorii.

Totodată,un medicament obţinut din flori de bujor,din lemn dulce,curmal şi din gura lupului ar putea fi utilizat pentru e reduce efectele chimioterapiei,la pacienţii bolnavi de cancer. Cercetătorii de la Yale University School of Medicine din Statele Unite ale Americii au descoperit că extractul atenuează efectele secundare ale chimioterapiei,precum greaţa,diareea sau crampele.


Mai citește și:

Ce semnifică florile pe care ți le dăruiește el

Leacuri împotriva neplăcerilor de vară


Verbena luptă cu migrenele

Deşi este cunoscută drept o plantă decorativă foarte frumoasă,verbena are şi proprietăţi vindecătoare. Ceaiul preparat din florile acesteia combate stările de anxietate,calmează durerile de stomac şi este foarte eficient în lupta cu migrenele. O poţi cultiva în ghiveci,cât şi în grădină. Are diferite nuanţe de culori,de la roz,până la roşu aprins.

Gura-leului vindecă eczemele

Florile de gura-leului se folosesc sub formă de cataplasmă,tinctură,infuzie şi ceai.Gura-leului este de ajutor pentru persoanele care suferă de arsuri stomacale,de afecţiuni ale ficatului,dar şi de infecţii ale gâtului. Totodată,este eficientă şi în vindecarea eczemelor.

Muşeţelul scade glicemia

Are o mireasmă deosebită şi flori micuţe,în combinaţie de galben şi alb. Este vorba despre muşeţel,o plantă medicinală,dar care are şi un rol decorativ pentru orice grădină.

Ceaiul din flori de ameliorarează durerile menstruale,iar,în cazul persoanelor diabetice,ajută la scăderea glicemiei.Totodată,gargara cu infuzie de muşeţeleste indicată în tratamentul amigdalitei şi abceselor. Persoanele care au probleme cu tenul se pot spăla pe faţă cu infuzie de muşeţel.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei