Remedii care combat candidoza 

Candidoza vaginală este o infecție produsă de ciuperca Candida albicans. Se estimează că aproximativ 20–50 % dintre femeile sănătoase vor dezvolta în timp astfel de infecții.

Candidoza poate fi tratată cu ajutorul plantelor. Iată care sunt acestea și cum pot fi folosite!

Gălbenele

Ceaiul de gălbenelese prepară dintr-o lingură de plantă,peste care se toarnă o cană cu apă. Tot cu ajutorul infuziei se pot face spălături vaginale,dimineața și seara. De asemenea,poți să aplici local și unguent de gălbenele.

Pelin

La un litru de apă pune la infuzat două linguri de pelin și puțin bicarbonat. Spală-te cu acest amestec în fiecare seară,timp de două săptămâni. De asemenea,tot cu ceai de pelin poți face spălături vaginale pentru a restabili flora şi pentru a elimina secreţiile anormale.

Mușețel

Mușețelul are un efect calmant și este un antiinflamator puternic. Băile de mușețel elimină senzația de arsură care apare în cazul candidozei. Pune la fiert un litru de apă. Când dă în clocot,opărește 3 linguri de flori de mușețel. Strecoară amestecul și toarnă infuzia în apa din cadă. Ai grijă ca temperatura apei să nu depășească 38 de grade. Fă zilnic băi,cu o durată de 15 minute.

Coajă de stejar

Pune într-un vas 3-4 linguri de coajă de stejar uscată. Toarnă peste ele un litru de apă clocotită. Lasă la infuzat 10 minute,după care strecoară amestecul. Bea acest ceai în fiecare zi. De asemenea,cu ajutorul acestuia poți să-ți faci spălături vaginale,o dată pe zi,seara.

Urzică albă

Pune într-o cană o lingură de urzică albă. Adaugă peste ea 250 ml apă clocotită. Lasă 10 minute la infuzat,apoi strecoară amestecul. Bea o cană de ceai,după fiecare masa,de trei ori pe zi.


Citește și:

Remedii care te scapă de indigestie

Remedii care-ți întăresc imunitatea


S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

" "