Remedii cu sare de alungat răceala 

Vremea schimbătoare devine o provocare pentru sistemul tău imunitar și se poate întâmpla ca peste noapte să răcești cum n-ai mai făcut-o de mult timp. În acest caz, pe lângă tratamentul propus de medic, leacurile pe bază de sare grăbesc vindecarea.

Băile cu sare te fac să te simți mai bine

În răceli,sunt eficiente băile de picioare cu sare grunjoasă sau de bucătărie. Ajută și să pui sare în apa de baie. Poţi înlătura și oboseala sau durerea picioarelor cu o baie în care pui sare grunjoasă şi bicarbonat de sodiu (două linguri de sare şi o lingură de bicarbonat la un litru de apă). Ții picioarele în apă până când se răcește,apoi ştergi picioarele şi le ungi cu cremă de gălbenele cu propolis.

Cum se face

Într-un lighean cu apă fierbinte cât să-ți acopere gleznele,presară 2-3 mâini de sare și afundă-ți picioarele în el. Le poți menține 10 minute sau până se răcește apa. După ștergerea picioarelor,pune o pereche de șosete groase.

Sarea și zeama de lămâie alină durerile de cap

Când durerile de cap nu cedează,încearcă un remediu cu sare de Himalayaale cărei cristale au 84 dintre cele 92 necesare pentru ca organismul să funcționeze fără probleme. Acest tip de sare întărește imunitatea,îmbunătățește funcțiile sistemului respirator,îți dă energie și reface echilibrul alcalin și electrolitic al organismului.

Cum se face

Amestecă două lingurițe de sare de Himalaya cu zeama de la o lămâie și puțină apă.

Săculeții cu sare au efect contra inflamațiilor

Durerile de gât,tusea și amigdalele inflamate îți fac viața un chin când ai guturai. Sarea încălzită calmează durerea și alungă starea aceea atât de neplăcută de gât înțepenit.

Cum se face

Într-un săculeț sau într-un prosop cusut,pune sare grunjoasă și încălzește-o puțin la cuptor. Aplic-o pe gât sau pe piept și păstreaz-o până se răcește.

Soluția salină desfundă nasul

Dacă nasul îți este înfundat,poți folosi creioane nazale cu mentol și camfor sau poți face inhalații cu o soluție cu uleiuri volatilede mentă,pin,eucalipt,lavandă,dar o soluție salină te va ajuta să te însănătoșești mai repede pentru că sarea acâionează ca un dezinfectant,atrage moleculele de apă,descongestionează mucoasa și oprește inflamațiile nazale.

Cum se face

Amestecă o linguriță de sare în două pahare cu apă călduță și,cu ajutorul unei pipete de sticlă,pune în fiecare nară câteva picături. O altă variantă este să pui amestecul în căușul palmei și să o tragi pe o nară mai întâi,apoi pe cealaltă.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei