Remedii împotriva insomniei 

Insomnia, musafirul neinvitat, este tulburarea de somn care afectează un număr tot mai mare de persoane. Ea poate fi provocată de factori precum stresul, lipsa somnului, stilul de viață foarte activ, alimentația nesănătoasă, anxietatea, toate având un impact asupra ta și a modului în care te simți.


Dacă nu vrei să apelezi la medicamente care te ajută să dormi, iată câteva remedii naturale care sunt foarte eficiente:

Ceaiul

Există mai multe ceaiuri care induc o stare de somnolență la scurt timp după ce sunt băute, iar majoritatea au efect sedativ și relaxant asupra musculaturii. Ceaiul de valeriană și ceaiul de tei sunt recomandate în caz de insomnie. Bea câte o ceașcă înainte de culcare.

Lapte

Un alt remediu tradițional împotriva insomniei este laptele cald. Substanțele prezente în produsul lactat stimulează producția de melatonină, homonul care te ajută să adormi și să ai un somn calitativ. Recomandat este să adaugi în laptele cald o lingură de miere.

Aromaterapia

Acest tratament implică simțul mirosului. Creierul percepe mirosurile anumitor uleiuri esențiale ca ”tranchizante”. La fel de eficiente sunt și lumânările mirositoare, pe care le poți aprinde cu 20 de minute înainte de culcare. Cele mai eficiente mirosuri în combaterea insomniei sunt: de trandafir, de portocală, de lămâie și de lavandă.

Schimbă-ți obiceiurile

Consumă-ți energia suplimentară prin sport, deoarece oboseala de după exerciții te ajută să ai un somn calitativ. Totodată, evită băuturile care conțin cofeină. Cafeaua este băutura perfectă pentru îmbunătățirea performanței mintale și fizice, dar ea nu este recomandată spre consum seara (creierul va rămâne activ în timpul nopții). Același efect îl are și ciocolata asupra creierului, așadar evit-o.  

Ține cont de sfaturile oferite mai sus pentru a combate insomnia.


Credit foto: www.womenshealthmag.com

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "