Remedii pentru alergiile de primăvară 

Mai este puțin și vine primăvara! Pentru mulți dintre noi este o veste bună, dar nu și pentru cei care suferă de alergii. Alergia este o reacție inflamatoare anormală a organismului față de anumite substanțe din aer numite alergeni. Ea se manifestă prin strănut, ochi roșii și înlăcrimați, senzație de mâncărime. Pentru că alergiile sunt frecvente în această perioadă a anului, iată câteva remedii naturale:

Mentă

Menta acționează ca un decongestionant și ameliorează simptomele alergiei. În plus, datorită proprietăților antiinflamatoare, antioxidante și antibacteriene, este inhibată reacția organismului la alergeni.

Pune la fiert 250 ml apă. Adaugă o lingură de mentă uscată când apa fierbe, după care îndepărtează ibricul și acoperă-l cu o farfurie. Lasă-l să facă infuzie 5 minute. Strecoară ceaiul și apoi toarnă-l în ceașcă. Se bea imediat.

Ceaiul de mentă este recomandat spre consum dimineața sau seara.

Oțet de cidru de mere

Oțetul de cidru de mere are proprietăți antibiotice și antihistaminice, care sunt foarte eficiente în tratarea alergiilor de primăvară.

Pune într-un pahar cu apă (caldă) o lingură de oțet de cidru de mere, 1 lingură de suc de lămâie și o jumătate de lingură de miere. Amestecă bine cu o lingură. Bea băutura naturală obținută pe parcursul întregii zile.

Urzică

Primăvara găsim în piețe urzică. Aceasta este foarte bună în ameliorarea simptomelor alergiei, deoarece are proprietăți antihistaminice și este foarte sănătoasă.

Pune la fiert într-un ibric 250 ml apă. Adaugă câteva fire de urzică uscată când aceasta fierbe. Strecoară băutura și las-o să se răcească. Toarnă ceaiul de urzică într-o ceașcă, îndulcește-l cu o lingură de miere și bea-l pe parcursul zilei.

Usturoi

Usturoiul are proprietăți antibiotice și antivirale, plus că întărește sistemul imunitar, ținând sub control alergia de care suferi.

Mănâncă usturoi crud în fiecare zi. De asemenea, îl poți folosi în mâncare.

Lămâie (suc)

Sursă de antioxidanți și vitamina C, lămâia ar trebui consumată de persoanele care se confruntă cu alergie primăvara.

Pune într-un pahar cu apă caldă vreo 5 linguri de suc de lămâie (proaspăt stors). Se bea dimineața.

Ulei esențial de eucalipt

Uleiul esențial de eucalipt este sursă de proprietăți antiinflamatoare, decongestionante, antiseptice și antibacteriene. Toate acestea ajută la combaterea simptomelor alergiilor.

Pune în mână două-trei picături de ulei esențial de eucalipt și masează cu el pielea gâtului și a pieptului.


Credit foto: www.niguschiropractic.com


 

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

" "