Remedii verzi care combat durerile reumatice 

Simţi fiecare schimbare a vremii din cauza durerilor reumatice? Îţi trosnesc des încheieturile, iar genunchii te dor când urci sau când cobori scările? Următoarele leacuri din natură au proprietăți antiinflamatoare și îți vor calma durerile, indiferent cât de intense sunt acestea.

Printre cele mai cunoscute remedii verzi cu efecte benefice împotriva durerilor de articulații se numără cataplasmele cu castane,extractul de ardei iute și gheara-diavolului,ghimbirul și produsele apicole. Iată cum le poți folosi pentru alinarea neplăcerilor create de reumatism.

Cataplasmele cu castane combat durerile articulare

Vremea schimbătoare intensifică și durerile reumatice. Când acestea devin insuportabile,fă cataplasme cu castane. Fierbe 30 de castane în 3 litri de apă și lasă să scadă până la jumătate.

Strecoară și apoi spală zonele dureroase din două în două zile,timp de un sfert de oră. Poți face cataplasme locale cu piure de castane,pe care le ții aproximativ 20 de minute pe locul dureros.

Escina din compoziția castanelor comestibile are acțiune antiinflamatoare. Piureul îl prepari din făină de castane și făină de grâu,în părți egale,peste care adaugi oțet şi amesteci bine.

Ardei iute are efecte bune contra reumatismului

Durerile de articulaţii pot fi calmate cu unguentul pe bază de ardei iute. Pentru preparare,ai nevoie de patru linguri de ardei iute mărunţit şi de unt clarifiat ghee. Este vorba despre untul nesărat,fiert până se evaporă toată apa. În untul încins pui ardeiul şi amesteci timp de 10 minute. Lași la răcit,filtrezi şi dai la rece. La nevoie,masează locul dureros.

Ghimbirul,remediu eficient în dureri de încheieturi

Ghimbirul nu reprezintă doar un remediu eficient pentru întărirea sistemului imunitar. Această rădăcină cu gust acrișor-piperat și-a dovedit calităţile și în calmarea durerilor articulare și musculare.

Amestecă pudră de ghimbir cu câteva picături de ulei de ricin și masează zona dureroasă. Este un tratament rapid pentru a trata gâtul înțepenit și durerile de articulații ori cele reumatismale.

Unguentul cu propolis calmează durerile

Tratamentele pe bază de produse apicole se numără printre cele mai răspândite şi de succes metode de tratament pentru bolile reumatice.

Unguentele care au în conţinut propolis şi venin de albine au un puternic efect antiinflamator şi antioxidant,având o acţiune similară aspirinei asupra articulaţiilor rigide şi durerilor musculare.

Extractul de gheara-diavolului scade intensitatea durerilor

L-am lăsat la urmă,dar este,poate,unul dintre cel mai puternice remedii folosite în calmarea durerilor de încheieturi.

Gheara-diavolului este o plantă originară din Africa de Sud. Aceasta reduce durerea și,în același timp,îmbunătăţeşte  mobilitatea articulaţiilor,datorită celor două substanţe active pe care le conţine,beta-sitosterol şi harpagoside.

Dacă nu ai ulcer,nu ești însărcinată și nu alăptezi,poți lua câte două capsule de două ori pe zi. De asemenea,poți folosi gelul pe bază de gheara-diavolului,cu care masezi zonele dureroase,de 2 ori pe zi.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei