Remediu naturist pentru ulcerul gastric 

Ulcerul gastric este o leziune care apare în căptușeala mucoasei stomacului și a intestinului subțire. Cel mai frecvent simptom este sentimentul de arsură în stomac.

Iată cum detectezi această boală:

Un ulcer gastric apare atunci când organismul are o cantitate excesivă de acid,în special la nivelul tractului digestiv. Se poate deteriora și irita tractul și facilitează proliferarea agenților patogeni. Potrivit medicilor,această bacterie este cea mai frecventă cauză. În orice caz,este important să subliniem faptul că această bacterie trăiește numai în cazul în care zona este prea acidă,așa că de aceea este important să se elimine toate cauzele posibile ale hiperacidității.

Hiperaciditatea ar putea fi cauzată de un regim alimentar sărac și prea acid,consumul de medicamente,cum sunt acidul acetilsalicilic sau ibuprofenul,stresul sau o digestie slabă.

Deși o mulțime de oameni iau antiacide sau bicarbonat de sodiu pentru a calma aciditatea,trebuie să știți că acest remediu are efect doar temporar,și nu va fi niciodată capabil să vindece boala. Dimpotrivă,în timp,dacă consumi prea multe antiacide,modifici radical aciditatea din stomac,lucru care ar putea provoca boli multiple.

O dietă alcalină

Dieta este bazată pe un tratament naturist special pentru această afecțiune. Trebuie evitate alimentele care fac organismul să producă mai mult acid. Acestea sunt:

-lactatele
 
-zaharurile
    
-alimente prăjite
    
-alimentele rafinate
 
-tutunul
    
-alcoolul

Evită plantele și condimentele care să consolideze sucurile gastrice,chiar dacă acestea ar putea avea alte proprietăți,dar care contribuie la producerea de hiperaciditate. Acestea sunt:

-cafeaua
    
-scorţişoara
    
-cuișoarele
    
-ghimbirul
    
-piperul

Alimente recomandate în caz că suferi de această afecțiune.

Ananasul

Acesta facilitează digestia datorită enzimelor proteolitice,dar nu-l amesteca cu alți carbohidrați,cum sunt pâinea,pastele,produsele de patiserie,orezul. Este desertul ideal,înainte sau după ce mănânci legume sau salată,carne sau pește.

Varza

Aceasta ajută la vindecarea ulcerului,dar există mulți oameni care nu o digera la fel de bine,crudă. Mănânca-o gătită cu un vârf de cuțit de chimen,sau ca varză acră. Piperul acționează ca un toner gastric.     

 Lămâia  

Aceasta chiar dacă este citrică și acidă,are un efect de neutralizare a acizilor după ce ajunge în stomac. Acesta este motivul pentru care este recomandat de a ne face un obicei de a o mânca combinată cu alte alimente sau sub formă de suc,amestecat cu apă.

Cartoful

Cartoful este un mare antiacid natural. Suc acestei legume are funcții perfecte pentru contracararea arderilor stomacale.

Meiul  

Meiul este singura cereală alcalină,și acesta este motivul pentru care ar trebui să fie consumat mai des decât alte cereale,cum ar fi orezul sau grâul.

Strugur

Unul dintre fructele cele mai alcaline în jurul valorii,dar ar trebui să fie,de preferință,consumate organic,deoarece acestea ar putea conține multe pesticide.   

Țelina

Țelina este un tonic de mare și un bun alcalinizator. Aceasta poate fi adăugată la supe,dar poate fi consumată crudă în salate.

Dacă ai o criză de hiperaciditate,este recomandat să urmezi  un regim alimentar strict până când se îmbunătățește,cu cartofi,varză,morcovi și mere. Ai posibilitatea să le gătești prin fierbere sau coacere,crude sau într-un smoothie.

Remedii naturale

În trecut era recomandat să bei nouă zile sucul de un sfert de cartof,pe care îl speli și-l decojești înainte,amestecat cu două linguri mari de ulei de măsline extra virgin. Acest preparat anti-inflamator și de alcalizare este foarte eficient și va produce o îmbunătățire în doar nouă zile.

Poți face suc de cartofi crud,sau poți bea zilnic ceai de nalbă sau patlagină. Acestea ajută la îmbunătățirea iritațiilor și a inflamațiilor de pe tractul digestiv.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei