Scapă de afte cu bicarbonat de sodiu! 

Cavitatea bucală este expusă mereu iritațiilor. Astfel, la nivelul mucoaselor, se pot dezvolta formaţiuni patologice care generează o stare de disconfort. Aftele bucale sunt caracterizate de mici formaţiuni rotunde şi dureroase, care se pot ulcera. 

Aftele sunt greu de suportat atunci când își fac apariția în cavitatea bucală. Dureroase și neplăcute, apar din cazua stresului, alimentației sau a oboselii.

  Se caracterizează prin răni deschise care se formează în interiorul gurii, de obicei, pe interiorul buzei, pe obraji sau pe suprafața limbii. Pot fi prevenite și tratate cu leacuri naturiste, dar și prin menținerea unei igiene riguroase.  

Apa sărată curăță rănile 

Apa cu sare curăță și deshidratează rănile, ameliorând durerea și arsurile provocate de aftele bucale. Într-un pahar cu apă caldă se pune o linguriță de sare și se amestecă bine pentru a se omogeniza. Se clătește gura cu amestecul obținut. Apa sărată nu se înghite.

Bicarbonat de sodiu, pentru dezinfectare 

  Bicarbonatul de sodiu poate înlocui sarea pentru a clăti cavitatea bucală în cazul aftelor. O linguriţă de bicarbonat de sodiu dizolvat într-o ceașcă cu apă caldă ameliorează durerea și neutralizează acizii din gură care irită şi inflamează ţesuturile.

Descoperă alte remedii împotriva aftelor pe clicksanatate.ro. 

Sursa foto: stylecraze.com

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

" "